Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3

Με το... ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο του Champions League βρίσκεται η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ρόμα μέσα στο “Ολίμπικο”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των “16” της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη ένα αγωνιστικό ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου μέρους.

Παρά το τυχερό... αυτογκόλ από τον Ρατ, με το οποίο πήρε προβάδισμα στο σκορ, η Ρόμα δεν έπεισε για τη δυναμική της και κατάφερε μέσα σε 17 γκολ να δεχθεί τρία γκολ, από τους Γιάντσον, Ντάγκλας Κόστα και Αντριάνο. Το γκολ του Μενέζ στο δεύτερο μέρος έδωσε κάποιες ελπίδες στους Ρωμαίους, αλλά μέχρι εκεί.

Μία έκπληξη από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο ξεκίνημα του ματς, με τον Σιμπλίσιο να μένει στον πάγκο και την θέση του να παίρνει ο Ταντέι, στο αναμενόμενο 4-4-2. Από την άλλη μεριά, επίσης αναμενόμενο το 4-2-3-1 για τη Σαχτάρ του Μιρτσέα Λουτσέσκου, αλλά με αλλαγές στα πρόσωπα. Ως μοναδικός προωθημένος προτιμήθηκε τελικά ο Αντριάνο από τον Εντουάρντο, ενώ στο ρόλο των αμυντικών χαφ οι Μκχιταριάν και Χούμπσμαν, με τον Στεπανένκο να μένει τελικά στον πάγκο.

Λίγες οι συγκινήσεις στο ξεκίνημα, με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Η Σαχτάρ απείλησε πρώτη στο 12', αλλά ο Ντόνι έδιωξε μάλλον εύκολα σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρνα. Η απάντηση της Ρόμα ήρθε στο 21' με τον Τότι να βρίσκει, μετά από εκτέλεση κόρνερ, τον Μπουρντίσο μόνο του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τελευταίος κατάφερε εξεπαφής να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Τα... αίματα άναψαν όμως μέσα σε ένα λεπτό. Στο 28', και μετά από σύγχυση στην άμυνα της Σαχτάρ από εκτέλεση κόρνερ του Τότι, ο Ταντέι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Περότα έπιασα την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Ρατ και να καταλήγει στα δίχτυα. Με τη σέντρα, η Σαχτάρ βρέθηκε στην επίθεση, με την άμυνα της Ρόμα να μην διώχνει καλά τη μπάλα, σε σέντρα από τα αριστερά, με τον Γιάντσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής να γράφει με δυνατό σουτ το 1-1, και αφού προηγουμένως η μπάλα κόντραρε και στον Ντε Ρόσι για να αλλάξει πορεία, ξεγελώντας τον Ντόνι.

Οι Ουκρανοί δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στο 36' ο Ντάγκλας Κόστα σε μια ταχύτατη αντεπίθεση πήρε τη μπάλα σχεδόν από το ύψος της μεσαίας γραμμής, για να φτάσει έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ρόμα και με απίστευτο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Ντόνι για το 1-2. Απίστευτη εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο που θύμισε Μέσι.

Αυτή η εξέλιξη ξάφνιασε τη Ρόμα, η οποία απείλησε και πάλι στο 41', αλλά το διαγώνιο σουτ του Βούτσινιτς, από το ύψος του σημείου του πέναλτι, πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ρίισε με μια... ζεμπεκιά ολκής έχασε μόνος του τη μπάλα, στο ύψος του σημείου του πέναλτι στην πλάγια γραμμή από τα δεξιά, με τον Ντάγκλας Κόστα να δέχεται την... χορηγία, πασάροντας στον αφύλακτο Λουίζ Αντριάνο στο ύψος του σημείου του πέναλτι για το 1-3.

Γενικότερα, η Σαχτάρ έδειχνε να έχει την εικόνα ομάδας που μπορεί να απειλήσει όποτε ήθελε την άμυνα της Ρόμα, η οποία ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ρανιέρι πέταξε με το καλημέρα έξω τον Ρίισε, θεωρώντας τον προφανώς υπεύθυνο για το τρίτο γκολ, με τον Καστελίνι να παίρνει τη θέση του. Οι Ρωμαίοι είχαν και πάλι την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλούν τον Πιατόφ. Όλα αυτά όμως μέχρι το 61'. Ο Μενέζ ξεκίνησε κούρσα από τον άξονα, οι παίκτες της Σαχτάρ απλά τον κοιτούσαν, με αποτέλεσμα φθάνοντας έξω από την μεγάλη περιοχή να πιάσει ασύλληπτο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

Στο 65' ο Ντόνι δεν κατάφερε να συγκρατήσει το μακρινό σουτ του Μκχιταριάν, χωρίς ωστόσο περαιτέρω συνέπειες για την ομάδα του, ενώ στο 69' πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Αντριάνο, ο οποίος αν περνούσε θα είχε μπροστά του μόνο την εστία για το 2-4. Στο 71' το σουτ του Μκχιταριάν, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε σύριζα άουτ, ενώ στο 80' ο Καστελίνι από μακριά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πιατόφ, με το τελευταίο να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 83' το κοντινό πλασέ του Τότι δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Πιατόφ, με τη Ρόμα να πιέζει μέχρι το φινάλε, αλλά το 2-3 να μην αλλάζει και πλέον οι Ρωμαίοι ψάχνουν ένα... θαύμα στον επαναληπτικό της 8ης Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More