Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βαλένθια – Σάλκε 1-1

Προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Champions League απέκτησε η Σάλκε. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από τη Βαλένθια μέσα στο “Μεστάγια”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των “16” της διοργάνωσης, και πλέον καλείται να ολοκληρώσει το έργο στον επαναληπτικό της 9ης Μαρτίου στη “Φέλτινς Αρίνα”.

Ο Ραούλ ακύρωσε και με το παραπάνω το γρήγορο γκολ που σημείωσε για τη Βαλένθια ο Σολντάδο, βρίσκοντας στο 63' τον δρόμο προς τα δίχτυα, στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

Δίκαιο το αποτέλεσμα, σε ένα ματς χωρίς τις πολλές φάσεις και τη Βαλένθια να πληρώνει το γεγονός ότι όσο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ήτοι στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να σημειώσει ένα ακόμα τέρμα. Με την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος έπσαν οι διακόπτες γενικώς.

Εκπλήξεις είχαμε στο αρχικό σχήμα της Βαλένθια, αφού ο Ουνάι Έμερι προτίμησε αντί του κλασικού 4-4-2 που αναμενόταν ένα σχήμα με τρεις επιθετικούς, με τον Ντομίνγκες να πλαισιώνει τους Αντούριθ και Ντομίνγκες. Έτσι έμεινε στον πάγκο ο Πάμπλο Ερνάντεθ, ενώ η δεύτερη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Μεχμέτ Τοπάλ στα χαφ στο αρχικό σχήμα, αντί του Χοακίν. Αντίθετα, ο Φέλιξ Μάγκατ παρέταξε τους αναμενόμενους 11, με 4-4-2, έστω και αν ο Ραούλ κινούταν ελαφρώς πιο πίσω από τον Χούντελαρ.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τη Σάλκε να απειλεί πρώτη στο 9', αλλά ο Χούντελαρ μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, και από το ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε... αέρα. Αντίθετα, στην πρώτη της επικίνδυνη φάση στα καρέ του Νόιερ η Βαλένθια άνοιξε το σκορ. Ο Ματιέ ξέφυγε από τα αριστερά και στη σέντρα που επιχείρησε πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής ο Σολντάδο για να πλασάρει από κοντά για το 1-0.

Η απάντηση της Σάλκε ήρθε στο 26', όταν σε φάση διαρκείας ο Κλούγκε έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Γκουάιτα, με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού, να διώχνει πολύ δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σολντάδο “άγγιξε” το 2-0, με τον Μιγκέλ από τα αριστερά να κάνει εξαιρετική σέντρα και τον χαρισματικό φορ να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ από τον ανήμπορο να αντιδράσει σε αυτή τη φάση Νόιερ.

Στο 34' ήταν η σειρά του Αντούριθ να απειλήσει για τις “νυχτερίδες”, αλλά το σουτ που επιχείρησε από δύσκολη γωνία από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ. Τίποτα το συγκλονιστικό μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με τη Βαλένθια να πηγαίνει δίκαια με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Το 4-3-3 του Έμερι έκανε τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο, αφού με παιχνίδι από τα άκρα οι “νυχτερίδες” μπορούσαν να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή την εστία του Νόιερ. Από την άλλη μεριά, με τους Ραούλ και Χούντελαρ απλή αναφορά στο φύλο αγώνα η Σάλκε έμεινε στα ρηχά, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Ιδιαίτερα μαχητικός ο Κλούγκε που λίγο έλειψε να σκοράρει στο 26', στην ουσιαστικά μοναδική καλή στιγμή των Γερμανών.

Στο δεύτερο μέρος, στο 48' ο Μπανέγα είδε τη μπάλα σε σέντρα σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά να φεύγει σύριζα άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, και μετά το βολέ ου Νόιερ, ο Ραούλ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Βαλένθια, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στον Γκουάιτα που έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αντούριθ βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από το Νόιερ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν πολύ αδύναμο για να απειλήσει τον Γερμανό πορτιέρο.

Η Βαλένθια έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά στο 63' η Σάλκε κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Χουράδο βρήκε λίγο χώρο από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ραούλ που δίχως να χάσει καθόλου χρόνου πλάσαρε από το ύψος του σημείου του πέναλτι ιδανικά τον Γκουάιτα για το 1-1.

Φρεσκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Έμερι πέντε λεπτά αργότερα, με τους Χοακίν και Βιθέντε να παίρνουν στο ματς στη θέση των κουρασμένων Ντομίνγκες και Μπανέγα, αλλά η Βαλένθια ήταν φανερό ότι δεν είχε γενικότερα δυνάμεις, την ώρα που η Σάλκε κρατούσε γερά στα μετόπισθεν, χωρίς τη μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες.

Στο 91' ο Χουνμίν λίγο έλειψε να δώσει και το προβάδισμα στη Σάλκε, όταν στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γκουάιτα ήταν σε ετοιμότητα. Στην τελευταία φάση αποβλήθηκε ο Σμιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τη Σάλκε και κάπου εκεί η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More