Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Δεκαπέντε νεκροί από ποδοπάτημα στη Νιγηρία

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, ενώ άλλοι 29 έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το ποδοπάτημα άρχισε κοντά στην κύρια είσοδο του σταδίου όπου το κόμμα του προέδρου Τζόναθαν είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση στην πετρελαϊκή πόλη Πορτ Χάρκουρτ, πρωτεύουσα της πολιτείας Ρίβερς.

Ένας αστυνομικός, μέλος του προσωπικού ασφαλείας το οποίο προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη, πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Sun.

Σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε τη "λύπη" του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο 53χρονος Τζόναθαν, ένας χριστιανός του νότου, προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής με τουλάχιστον 150 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Τζόναθαν διεκδίκησε και έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) για τις προεδρικές εκλογές, επικρατώντας του αντιπάλου του, του Ατίκου Αμπουμπακάρ, ενός μουσουλμάνου του βορρά και πρώην αντιπροέδρου, με 2.736 ψήφους έναντι 805, στα μέσα Ιανουαρίου κατά το συνέδριο του PDP.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More