Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-1

Με φόρα και τριάρα επί της ΑΕΚ πάει στο «Καραϊσκάκη» για την τελευταία ζαριά του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 της Ένωσης σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για ακόμα μια φορά ανάμεσα στις δυο ομάδες και πλέον πάει στο Φάληρο για να ξαναμπεί στο πρωτάθλημα! Τραγική για ακόμα μια φορά η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων», που αν δεν είχαν και τον Σάχα το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Πολύ καλό παιχνίδι από τους "πράσινους" ειδικά στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα κενά στην άμυνα της την πρόδωσαν για ακόμα μια φορά. Νέο σόου Σισέ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα πήγε προς το μέρος των φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε μαζί τους αυτή τη σημαντική νίκη.

Παρά τις απουσίες του ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό πήρε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτός που πατούσε συνέχεια στην περιοχή του Σάχα.

Μάλιστα από το δέκατο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι έγιναν πολύ πιεστικοί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης. Στο 11ο λεπτό ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βύντρα από τα δεξιά, αλλά ο Σαχά ήταν στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Πέντε λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» έφυγε στην αντεπίθεση με τον Λέτο από τα αριστερά. Ο Αργεντινός δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν εντολή να παίζουν από τις πτέρυγες και ειδικά από τα δεξιά, όπου η Ένωση είχε πολλά προβλήματα με τους Καράμπελα και Λαγό, απέναντι στους Χριστοδουλόπουλο και Βύντρα.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην εστία του Τζόρβα στο 29ο λεπτό, όταν βγήκε στην κόντρα και μετά από πολλές κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μίτσελ που σούταρε συρτά και διαγώνια, αλλά άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα πάλι ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τετ α τετ τον Σισέ απέναντι από τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Για ακόμα ένα ανάμεσα στις δυο ομάδες ο ρυθμός και η ένταση ήταν πολύ γρήγορος. Η ΑΕΚ βρέθηκε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ στο 34’, όταν ο Λυμπερόπουλος ανενόχλητος από το ύψος της μικρή περιοχής πήρε την κεφαλιά, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 44ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Λέτο ο Σαριέγκι έβγαλε μόνο του Κώστα Κατσουράνη απέναντι από τον Σάχα και ο έμπειρος μέσος του «τριφυλλιού» με μονοκόμματο σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του λίγο πριν την ανάπαυλα.

Μπορεί η ΑΕΚ να μπήκε αρκετά δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που και πάλι βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 51’ ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε καταπληκτικό κατέβασμα με το τακούνι λίγο πιο ψηλά από την περιοχή του Τζόρβα έκανε μια τρομερή κούρσα μέχρι την περιοχή του Σάχα, όπου έβγαλε στον κενό χώρο για τον Βύντρα που ακολουθούσε και ο αμυντικός του ΠΑΟ με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά και οι «πράσινοι» με τον αέρα του 2-0 έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της και έχασαν 2-3 φάσεις κυρίως με τον Λέτο από τα αριστερά. Πάντως, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στο 58ο με τον Σκόκο, ο οποίος σε μια αντεπίθεση βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα και πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στο Λέτο στην αρχή της φάσης του γκολ της ΑΕΚ.

Η Ένωση αναθάρρησε μετά τη μείωσε το σκορ και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ με την είσοδο του Σκόκο οι «κιτρινόμαυροι» είναι άλλη ομάδα. Σε μια από αυτές στο 66’ ο Λαγός γέμισε μέσα στην περιοχή, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Μπαχά έφυγε μόλις άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε κουρασμένος και για αυτό το λόγο οπισθοχώρησε και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 75’ ο Καντέ έκανε εκπληκτική κούρσα, διέσχισε όλο το γήπεδο βρήκε τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ζύγισε το πόδι του και με δυνατό, διαγώνια, συρτό σουτ «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε, αφού η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει και πάλι μέσα στον αγώνα, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Τζόρβα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More