Επειδή η μαγειρική είναι πολύ της μόδας και σίγουρα θέλεις έστω και μια φορά στο τόσο να βγεις με τον καλό σου, τους φίλους ή την οικογένειά σου και να απολαύσεις πιο γκουρμέ γεύσεις, το TLIFE βρήκε και σου παρουσιάζει τα πιο hot στέκια, όπου μαγειρεύουν οι διάσημοι chef της ελληνικής showbiz.
Είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους, επικοινωνιακοί με μια ιδιαίτερη γοητεία και γνωρίζουν τα πάντα για να σε ταξιδεύσουν σε ένα ξεχωριστό κόσμο γεύσεων και συνδυασμών. Τους περισσότερους τους έχει γνωρίσει μέσα από εκπομπές, ριάλιτι και βιβλία μαγειρικής και σίγουρα θέλεις να τους γνωρίσεις από κοντά και να μάθεις πού μπορείς να δοκιμάσεις την κουζίνα τους.
Γιάννης Λουκάκος, ο “Master Chef” στο “Ψωμί και αλάτι”
Τον γνώρισες μέσα από την κριτική επιτροπή του “Master Chef”. Ο Γιάννης Λουκάκος κατάφερε να κλέψει από την πρώτη στιγμή της εντυπώσεις στο παιχνίδι μαγειρικής του Mega και να γίνει ένας από τους αγαπημένους chef του τηλεοπτικού κοινού.
Θα τον βρεις στην κουζίνα του εστιατορίου “Ψωμί και αλάτι” στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Ελευθερωτών. Ο ίδιος είνει συνιδιοκτήτης στο μαγαζί μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη και τον παιδικό τους φίλο Στέφανο Βασιλόπουλο. Πρόσφατα, μάλιστα, ο γνωστός chef κυκλοφόρησε και το βιβλίο μαγειρικής του εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο εστιατόριο.
Γιάννης Μπαξεβάνης στο “Eclipse”
Την κουζίνα του Βar & Restaurant ECLIPSE στο Κολωνάκι διευθύνει ο διακριτός Έλληνας chef Γιάννης Μπαξεβάνης. Οι καλεσμένοι μπορούν να διαλέξουν στιλάτα πιάτα που εμπνεύστηκανα πό την ατμόσφαιρα του εστιατορίου, που έχει την υπογραφή της Ρούλας Κορομηλά και στη συνέχεια να απολαύσουν τις γαλανόλευκες γεύσεις μας με ιταλικές και ανατολίτικες επιρροές.
Ο minimal χώρος σε συνδυασμό με τα ζεστά χρώματα, το ρομαντικό φωτισμό, τα Missoni στοιχεία και μέσα από soul, ethnic και ambient ρυθμούς συμβάλουν σε μια ιδιαίτερα χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Έκτορας Μποτρίνι με συνταγές της γιαγιάς στη “La Pasteria”
Ο βραβευμένος με “Χρυσούς Σκούφους” Έκτορας Μποτρίνι που έγινε γνωστός μέσα από την εκπομπή του Alpha “Εφιάλτης στην κουζίνα” ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα με τις μοναδικές συνταγές με γεύση από Iταλία στα εστιατόρια “La pasteria”. Οι συταγές του έχουν γίνει περιζήτητες, ενώ η συνεργασία με τα εστιατόρια φαίνεται πως απέδωσε καρπούς.
Ο ίδιος, ωστόσο, διευθύνει τα δικά του εστιατόρια: Το “Etrusco” στην Κέρκυρα και το “Art O2” στη Θεσσαλονίκη. Το “Art Ο2 Ristorarte Ettore Botrini” τιμήθηκε με “Χρυσό Σκούφο” και με ειδικό βραβείο ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα για την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής, στην τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” 2009.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου