Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νέα 24ωρη αύριο στο μετρό

Μποτιλιάρισμα επικρατεί σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις.

Απο νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του μετρό έχουν καταλάβει το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία.

Επίσης σήμερα οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 16:00, προκειμένου να λάβουν μέρος στη γενική τους συνέλευση.

Αύριο αναμένεται να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία στο μετρό.

Το Σάββατο πάντως, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, αποφασίστηκε να απεργήσουν οι εργαζόμενοι την Τρίτη και την Τετάρτη, ώστε να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους για την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτό προβλέπεται ότι από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011, ενώ προτεραιότητα στις μετατάξεις θα δοθεί στους αποσπασμένους εργαζόμενους εκτός ΟΑΣΑ. Από το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή αφαιρέθηκε ο όρος «κατάργηση» των ΣΣΕ και γίνεται πλέον λόγος για «αντικατάσταση».

Από την Τρίτη εν τω μεταξύ, 1 Φεβρουαρίου, τίθενται σε ισχύ οι νέες, αυξημένες -μέχρι και 80%- τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More