Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ταινία βάζει φιτίλι στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ

Την επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ αναμένεται να προκαλέσει μια τουρκική ταινία που βγήκε προχθές στις αίθουσες κινηματογράφου της γείτονας χώρας. Σύμφωνα με το σενάριο, ήρωας είναι ένας Τούρκος, ο οποίος παίρνει εκδίκηση για το θάνατο των συμπατριωτών του ακτιβιστών από τις ισραηλινές δυνάμεις στα ανοιχτά της Γάζας.

Η ταινία φέρει τον τίτλο «Η κοιλάδα των λύκων», είναι μια από τις πιο ακριβές κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών για την Τουρκία και έκανε εισπράξεις-ρεκόρ κατά τις πρώτες ημέρες προβολής της.

Ο ήρωας της ταινίας, κάτι ανάμεσα σε Τζέιμς Μποντ και Ράμπο, καταδιώκει και σκοτώνει τον ισραηλινό διοικητή που διέταξε την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Σε μια χαρακτηριστική σκηνή, ένας ισραηλινός στρατιώτης ρωτά τον ήρωα γιατί ήρθε στο Ισραήλ για να πάρει την απάντηση: «δεν ήρθα στο Ισραήλ. Ήρθα στην Παλαιστίνη».

Η προβολή της ταινίας έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα, κυρίως επειδή η πρεμιέρα της συνέπεσε με την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More