Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Europa League: Πορτογαλική υπόθεση.

Το φετινό Europa League είναι πορτογαλική υπόθεση. Κι αν η Πόρτο έχει ήδη κλείσει θέση για τον τελικό της 18ης Μαΐου στο Δουβλίνο μετά το 5-1 επί της Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο», η αντίπαλός της θα προκύψει από τη ρεβάνς του πορτογαλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μπράγκα και Μπενφίκα, με τη δεύτερη να έχει το ισχνό προβάδισμα που της δίνει το 2-1 της Λισαβόνας.

Μπράγκα-Μπενφίκα 22:05 (1-2)
Ανοικτός σε προγνωστικά είναι ο επαναληπτικός πορτογαλικός εμφύλιος ανάμεσα στην Μπράγκα και την Μπενφίκα στο «Μουνισιπάλ», αφού το 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Ντα Λουζ» δίνει μόνο ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα της Λισαβόνας. Οι δύο ομάδες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους στο πρωτάθλημα, αφού η μεν Μπράγκα, που την Κυριακή έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Νασιονάλ, θα περιοριστεί στην έξοδο στο Europa League, η δε Μπενφίκα, που ήρθε την πρωτομαγιά ισόπαλη 1-1 με την Ολιανένσε, δεν χάνει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ντομίνγκο Πασιέντσα καταστρώνει τα πλάνα της Μπράγκα χωρίς τρεις παίκτες. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Πάουλο Σέζαρ, ο τραυματίας Κιμ και ο Βινίσιους που δεν είναι δηλωμένος στην UEFA. Για λογαριασμό της Μπενφίκα, ο Ζόρζε Ζεσούς δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αϊμάρ και στους Ρούμπεν Αμορίμ, Σάλβιο και Νούνο Γκόμες.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 120 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την Μπενφίκα να έχει συντριπτική υπεροχή με 78 νίκες έναντι μόλις 15 της Μπράγκα. Ως γηπεδούχος η τελευταία έχει 14 νίκες, 16 ισοπαλίες και 31 ήττες από τους «αετούς».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον.

Βιγιαρεάλ-Πόρτο 22:05 (1-5)
Η Βιγιαρεάλ επιζητά ένα... θαύμα, αφού καλείται να ανατρέψει το «ασήκωτο» 5-1 στο «Ντραγκάο», που ήταν και η βαρύτερη ήττα της στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης. Μόλις τρεις ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν ανατρέψει ήττα με διαφορά τεσσάρων γκολ από τον πρώτο αγώνα, με πιο πρόσφατη το 4-0 της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Γκλάντμπαχ μετά την ήττα με 5-1 στη Γερμανία για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1985/86. Το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο προέρχεται από νίκη, 2-1, επί της Χετάφε για την Primera Division. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, βρίσκεται στην τέταρτη θέση (που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League) με τρεις βαθμούς λιγότερους από την τρίτη Βαλένθια, ενώ δεν απειλείται από την πέμπτη Σεβίλλη, με την οποία τη χωρίζουν οκτώ βαθμοί. Eκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Γκονσάλο, Άνχελ Λόπεθ και Ολίβα, αλλά επανέρχεται μετά από καιρό ο Μάρκος Σένα.

Η Πόρτο, με τη σειρά της, έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα (δύο αγωνιστικές πριν το τέλος έχει διαφορά 21 βαθμών από την Μπενφίκα) και συμμετέχοντας στον τελικό του Κυπέλλου, κάνει όνειρα για το τρεμπλ. Οι «δράκοι» συνέτριψαν με 4-0 τη Σετούμπαλ εκτός έδρας την Κυριακή συνεχίζοντας την εξαιρετική τους πορεία. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας άφησε εκτός αποστολής τους Κίεζεκ και Μαριάνο, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Μπελούτσι, Ράφαελ και Φουτσίλε.

Οι δύο ομάδες πριν από τον αγώνα στο Οπόρτο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά. Η Βιγιαρεάλ πριν το φετινό ραντεβού με την Πόρτο, είχε αναμετρηθεί μόνο με μία πορτογαλική ομάδα, την Μπενφίκα, στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2005/06, με απολογισμό μία ισοπαλία στην Ισπανία (1-1) και μία νίκη στη Λισσαβόνα (0-1). Αντίθετα, η Πόρτο έχει αντιμετωπίσει 35 φορές ομάδες από την Ισπανία με απολογισμό 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 18 ήττες. Επί ισπανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More