Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τα σενάρια που εξετάζονται για να μπορέσει να επιβιώσει ο Ηρακλής

Αυτό που όλοι θεωρούσαν ως εφιάλτη είναι από χθες πραγματικότητα για τον Ηρακλή. Ο υποβιβασμός στη Football League είναι γεγονός και - δυστυχώς για τους «κυανόλευκους»- είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

Πλέον ο «Γηραιός» καλείται να σταθεί στα πόδια του, να μαζέψει τα κομμάτια του και να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Η οποία είναι απίστευτα δύσκολη, την παρούσα στιγμή ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να τη σκεφτεί, ίσως και να την κατανοήσει, αλλά - εκ των πραγμάτων - θα αναγκαστεί να το κάνει μόλις καταλαγιάσουν η πίκρα και ο θυμός.

Τα σενάρια
Τα σενάρια για το αύριο είναι τρία και το καθένα έχει τις δικές του παραμέτρους. Το θεμιτό, το απευκταίο και το καταστροφικό. Εξυπακούεται πως κανένα από τα τρία σενάρια δεν είναι στο χέρι των ανθρώπων της διοίκησης για να το προχωρήσει από σήμερα κιόλας. Το καθένα θα αξιολογηθεί και θα επιλεγεί, όταν η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει.

Το πρώτο σενάριο
Το πρώτο σενάριο (υπό τις παρούσες συνθήκες) είναι το καλύτερο και το επικρατέστερο. Είναι μάλιστα αυτό που ακουγόταν ως «plan b», όσο η υπόθεση της αδειοδότησης «παιζόταν» σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και αφορά τη δυνατότητα του Ηρακλή να συγχωνευθεί με άλλη ομάδα και να εκμεταλλευτεί το ΑΦΜ της παίζοντας μεν στη Β΄ Εθνική αλλά απαλλαγμένο πλέον από τα χρέη.

Η ομάδα με την οποία ακούστηκε ότι θα γίνει η συγχώνευση είναι η Αναγέννηση Επανομής, η οποία βρίσκεται αγκαλιά με την απ΄ ευθείας άνοδό της από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία, δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς, απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Αν πρόεδρος της Επανομής επιμείνει σε αυτή τη θέση του, τότε είναι προφανές ότι θα πρέπει να βρεθεί ΑΦΜ άλλης ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία για να γίνει η συγχώνευση. Η πιάτσα, πάντως, υποστηρίζει ότι με συζήτηση όλα μπορούν να γίνουν. Εφόσον βρεθεί το ΑΦΜ, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη και απλή.

Η ΠΑΕ Ηρακλής θα πάει στη Δ΄ εθνική όπου (σε αυτές τις περιπτώσεις) γίνεται η εκκαθάριση της εταιρίας και εν συνεχεία η διάλυσή της. Ακολούθως με τη συγχώνευση και με νέο ΑΦΜ (κι ένα καινούριο όνομα, όπως πχ. Νέος Ηρακλής) θα παίξει του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία χωρίς να τον βαρύνει το παραμικρό χρέος και θα επιχειρήσει άμεσα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα δε θα χρωστά πουθενά και οι πιστωτές μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους μόνο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της προηγούμενης διοίκησης, δηλαδή τον Αντώνη Ρέμο.

Ο Γιάννης Τάκης, ως πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, εμπλέκεται μόνο σε ότι αφορά τα της δικής της χρήσης τον τελευταίο ένα χρόνο. Το ποσό που τον βαρύνει υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το σενάριο της συγχώνευσης είναι προφανές ότι ευνοεί (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες) τον Ηρακλή, όχι όμως αυτούς που είχαν τη διαχείριση του (ως εταιρία) τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο σενάριο
Το δεύτερο σενάριο δεν είναι θεμιτό, αλλά ίσως καταστεί αναγκαίο εφόσον δε συντρέξουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί το πρώτο. Ο Ηρακλής θα παίξει στην κατηγορία που τον στέλνει η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, με το δικό του ΑΦΜ και φυσικά με τα χρέη του παρελθόντος να συνεχίζουν να τον βαρύνουν. Το σενάριο αυτό δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα του Ηρακλή, καθώς τα (ελάχιστα) έσοδα της κατηγορίας μόλις και μετά βίας φτάνουν (αν φτάνουν) για το μπάτζετ μιας χρονιάς με ένα ρόστερ που θα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Πόσο μάλλον να περισσέψουν χρήματα για να εξοφλεί η ομάδα τους πιστωτές της.

Η μοναδική επιλογή σ' αυτήν την περίπτωση είναι να βρεθεί τρόπος να «παγώσουν» τα χρέη για διάστημα ενός χρόνου και μέχρι η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και ανακτήσει τα παλαιότερα έσοδά της. Αυτό απαιτεί τη συγκατάθεση των πιστωτών της ΠΑΕ. Αν δεν «παγώσουν» τα χρέη και ξεκινήσει ο Ηρακλής στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποιο σύντομο διάστημα να υποβιβαστεί λόγω χρεών στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το τρίτο σενάριο
Το τρίτο σενάριο είναι εφιαλτικό και δεν εξετάζεται. Δηλαδή, να επιλέξει η ομάδα να αγωνιστεί στη Δ' Εθνική. Σ' αυτήν την περίπτωση τα χρέη του διαγράφονται και η ομάδα ξεκινά μια νέα προσπάθεια από το απόλυτο μηδέν. Το ενδεχόμενο αυτό είναι το απευκταίο, δεν το συζητά κανένας και θα προκύψει ως ανάγκη μόνο στην περίπτωση κατά την οποία δε βρεθεί λύση με τα άλλα δύο σενάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More