Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βιομηχανική κατασκοπεία σε βάρος πασίγνωστης εταιρείας

Οι αστυνομικοί έστησαν μυστική επιχείρηση βγαλμένη από σενάριο χολιγουντιανής ταινία για να καταφέρουν να εντοπίσουν τους χρυσοδάκτυλους χάκερ.

Τελικά κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έναν 32χρονο και μια 34χρονη όμως η ζημιά για την εταιρεία είχε γίνει και υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ!

Η εταιρεία έκανε καταγγελία πως οι δράστες όχι απλά είχαν κλέψει τα στοιχεία πελατών αλλά ουσιαστικά είχαν στήσει δίκτυο παρακολούθησης των οικονομικών σχέσεων της με αυτούς, των κινήσεων της εταιρείας και φυσικά είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τόσο για τις συναλλαγές της εταιρείας, όσο και για τις επόμενες κινήσεις της.

Στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύονταν οι δράστες προς δικό τους όφελος και ίσως πωλούσαν και σε αντίπαλες εταιρείες.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν “αντιπαρακολούθηση” και κατάφεραν να βρουν το “δρόμο” μέσα από τον οποίο ο 32χρονος “τραβούσε” αρχεία από την εταιρεία. Ακολούθησαν τα “ιντερνετικά” ίχνη του και τον συνέλαβαν ... επί το έργο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί έφτασαν και στην 34χρονη “συνεταίρο” του.

Όπως αποδείχθηκε η δουλειά ήταν ... στημένη από μέσα. Όπως έγινε γνωστό από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 32χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην εταιρεία, έπαιρνε απόρρητα προσωπικά δεδομένα πελατών, τα οποία διακινούσε, μέσω Διαδικτύου, σε άλλες εταιρείες με τη συνεργασία της φίλης του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More