Ο νέος υγειονομικός χάρτης φέρνει Καλλικράτη και στην υγεία, μιας και το σύστημα που λειτουργεί μέχρι σήμερα δεν... πάει. Ο διάλογος θα ξεκινησει από την 1η Απριλίου, λοιπόν και την 1η Ιουλίου θα υπάρχει η απόφαση.
«Στο χώρο της υγείας επί δεκαετίες βασίλεψε το πελατειακό κράτος, γι' αυτό χρειάζεται η οργάνωση», είπε ο κ. Λοβέρδος και χαρακτήρισε τον υγειονομικό χάρτη «λύση για την οργάνωση του συστήματος».
«Ο ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας έχει μειωθεί. Το σύστημα έχει λαχανιάσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.
Οι οδικές αρτηρίες και τα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αρκετά στο χώρο της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από πολίτες αρκετών περιοχών της χώρας.
Όπως ανέφερε κ. Κυριόπουλος, υπάρχουν καλοί γιατροί και σύγχρονος εξοπλισμός, ωστόσο τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Αυτά που λειτουργούν εξαιρετικά καλά, είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με πρώτο αυτό των Ιωαννίνων. Όσον αφορά τα περιφερειακά νοσοκομεία, πέρα από κάποιες «φωτεινές» εξαιρέσεις, στην πλειοψηφία τους είναι «απαράδεκτα» στην παροχή υπηρεσιών υγείας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου