Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έχει... ντέρμπι απόψε!

Απόψε έχει… ντέρμπι! Και τι ντέρμπι! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός… Ή αλλιώς το κλασικό, το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους δικαίως αποκαλούμενους αιώνιους αντιπάλους του…

Εικοστή τρίτη αγωνιστική, λοιπόν, της Σουπερλίγκ και οι δύο ομάδες κοντράρονται στο Καραϊσκάκη (OAKA, 19.30 - NΕΤ), σ’ ένα ματς καθοριστικής σημασίας και για τους δύο. Ειδικά βέβαια για τους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν μόνο τη νίκη προκειμένου να μειώσουν στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» και να μπουν ξανά στη μάχη της διεκδίκησης των κεκτημένων. Οι Πειραιώτες βέβαια βολεύονται ασφαλώς και με την ισοπαλία, εντούτοις γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν νικήσουν θα εξουδετερώσουν, ουσιαστικά, τους αντιπάλους στη φετινή κούρσα για τον τίτλο.

Τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων:
Ολυμπιακός: Τα χαρτιά του ορθάνοιχτα, για πρώτη φορά φέτος, έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε όλη την εβδομάδα. Ο Ισπανός έχει δείξει τη διάθεσή του να πιέσει ασφυκτικά τον «αιώνιο» και να βγει στην επίθεση από νωρίς. Οι βασικοί ήδη ξέρουν ποιοι είναι και οποιαδήποτε αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο μπροστά του στην άμυνα. Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι οι κεντρικοί χαφ, με τους Μιραλάς, Φουστέρ και Ριέρα, παρατάσσονται πίσω από τον Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός στράικερ ωστόσο δεν θα είναι η πάντα η επιθετική «αιχμή», αφού θα αλλάζει συνεχώς θέσεις με τον Μιραλάς, παίζοντας και αυτός στα δεξιά. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει ζητήσει από τους επιθετικούς του, κυρίως, να πιέζουν την άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε να προκύψουν λάθη και κλεψίματα μπάλας που θα οδηγήσουν σε ευκαιρίες. Από την άλλη βέβαια είναι βασική προϋπόθεση να μην αφήνει κάποιος τη θέση του, αφού έτσι θα μένει η ομάδα εκτεθειμένη στα μετόπισθεν, στις αντεπιθέσεις των «πρασίνων».

Παναθηναϊκός: Οι δύο θέσεις που δεν ήταν σίγουρες για την αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισαν. Οι Γκοβού και Καραγκούνης κέρδισαν τη μάχη και αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί. Στην εμπειρία των δύο βασικών του θα ποντάρει ο Φερέιρα, που αφήνει εκτός τους πιο άπειρους Νίνη και Σιμάο.

Ο Νίνης εάν ήταν καλά ίσως ξεκίναγε βασικός, αλλά ολοκλήρωσε μία μόλις προπόνηση αυτή την εβδομάδα που ήταν και η προετοιμασία του ντέρμπι. Η άλλη θέση που παίζονταν, ήταν αυτή του δεξιού επιθετικού ελλείψει του Χριστοδουλόπουλου. Ο Γκοβού υπερίσχυσε του Νίνη, αφού ο «μικρός» έκανε μία μόλις προπόνηση όλη την εβδομάδα. Αν συμμετείχε στην προπόνηση της Παρασκευής, ίσως και να ξεκίναγε, αλλά παρουσιάστηκε στο Ναυτικό και έχασε και το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας.

Η προϊστορία
Από τις 24 Ιουλίου του 1960, όταν οι "αιώνιοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α' Εθνικής, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι "πράσινοι" μπορεί να ήταν αυτοί που πήραν την πρώτη νίκη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1, αλλά η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, είναι σαφέστατα υπέρ το μέρος των "ερυθρολεύκων".

Σε αυτά τα 51 ντέρμπι που έχουν γίνει ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει την επιβλητική υπεροχή με 22 νίκες, έναντι 11 του Παναθηναϊκού, ενώ 17 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More