Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 300 άτομα στον ΟΤΕ

Συνεχίζοντας τη στρατηγική μείωσης του προσωπικού που έχει δρομολογήσει ο ΟΤΕ και υλοποιεί σε ετήσια βάση, η διοίκηση του Οργανισμού συζητά με την ΟΜΕ-ΟΤΕ νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά το πολύ 300 άτομα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ, χρήση του προγράμματος αναμένεται να κάνουν κυρίως γυναίκες εργαζόμενες, οι οποίες, αν δεν συνταξιοδοτηθούν τώρα, θα επιβαρυνθούν με πολλά έτη εργασίας λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Εκτιμάται επίσης ότι θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι είτε συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύντομα είτε θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε αναγνώριση πλασματικών ετών προκειμένου να βγουν αμέσως σε σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς. Οι αλλαγές ωστόσο στη φορολόγηση των μπόνους που λαμβάνει ο εργαζόμενος, όπως προβλέπεται με τον νόμο Λοβέρδου για τα εργασιακά, η επιβάρυνση είναι μεγάλη και ως εκ τούτου τα δεδομένα είναι διαφορετικά τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τους εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του νόμου προβλέπεται ότι σε περίπτωση που κάποιος λάβει ως μπόνους ποσοστό έως 10% της ετήσιας αποζημίωσης που λαμβάνει από την εργασία του, τότε το ποσό αυτό προστίθεται στο εισόδημά του και φορολογείται με την κλίμακα. Αντίθετα, αν το ποσό του μπόνους είναι πάνω από το 10%, τότε φορολογείται με ποσοστό 90%, καθιστώντας το ασύμφορο για τον εργαζόμενο.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν πέρυσι, κάνοντας χρήση αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση, έλαβαν ως μπόνους 90.000 ευρώ, ενώ το καθαρό ποσό μετά τη φορολόγησή του ήταν 76.000 ευρώ.

Με βάση τις αλλαγές του νόμου για τη φορολόγηση των μπόνους, φέτος για να πάρει το ίδιο ποσό καθαρό ο εργαζόμενος θα πρέπει η επιχείρηση να του καταβάλει μπόνους ύψους 500.000 ευρώ, γεγονός που ουσιαστικά καθιστά ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ασύμφορο για την εταιρία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περίοδο 2005-2006 αποχώρησαν με εθελουσία περίπου 4.700 εργαζόμενοι από τον Οργανισμό και από τότε ο ΟΤΕ προσπαθεί κάθε χρόνο να εφαρμόζει αντίστοιχα προγράμματα διευκολύνοντας στην αποχώρηση εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση με βασικό στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους που θα επιτρέψει την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης. Οι πρόσφατες αλλαγές στην οργανωτική δομή που ανακοινώθηκαν επιτάχυναν τις διαδικασίες αναζήτησης «εξόδου» για πολλούς υπαλλήλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More