Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αττική: Νέες καμπάνες για τους... βόθρους!

Mε νέες ευρωκαμπάνες απειλείται η χώρα μας για την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου που εξακολουθεί να συντηρεί την τριτοκοσμική εικόνα των βόθρων.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη το 2007 για 24 «βοθροπόλεις», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στη χώρα μας νέα προειδοποιητική επιστολή για την απουσία επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική, τη Νέα Μάκρη, τα Μέγαρα, το Λιτόχωρο, την Κέρκυρα και την Έδεσσα.

Η Ελλάδα όφειλε να είχε συμμορφωθεί με την κοινοτική οδηγία για τα αστικά λύματα από το 2000, αλλά όπως και σε άλλες περιπτώσεις… έχασε το τρένο.

Για το Μαρκόπουλο, την Αρτέμιδα, τη Ραφήνα και το Κορωπί τα έργα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το 2013, και αυτό το γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή δίνει προθεσμία δύο μηνών στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί με την απόφαση, διαφορετικά θα την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης και 400 σταθμών βιολογικού καθαρισμού για οικισμούς με πληθυσμό από 2.000 έως 15.000 κατοίκους με ορίζοντα το 2015.

Για την Ανατολική Αττική σχεδιάζεται να υλοποιηθούν έργα 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία βιολογικών καθαρισμών σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη και άλλες περιοχές. Φαίνεται όμως ότι οι εξαγγελίες δεν ικανοποιούν τις Βρυξέλλες που απαιτούν έργα και όχι σχέδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More