Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας στο Ναϊρόμπι

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι, γεγονός που τους οδήγησε στη σύνταξη επιστολής-κραυγής αγωνίας προς το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά, ο πρέσβης κ. Δημήτρης Λούνδρας έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Εξωτερικών στις 9 Φεβρουαρίου 2011, στην οποία αναφέρει: «Δοθέντος ότι η οικονομική κατάσταση (για να μην πω εξαθλίωση) των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι έχει φτάσει στο απροχώρητο, παρακαλώ όπως στο μέτρο του δυνατού και με βάση τους κανόνες δεοντολογίας και κοσμιότητας που επικαλείται ο κ. ΣΤ' Γενικός, μας γνωρίσετε, επιτέλους, ποια (θα) είναι η τελική ημερομηνία καταβολής των μισθών των υπαλλήλων της πρεσβείας».

Επιπλέον, ο πρέσβης κάνει λόγο για διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό, καθώς οι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, ενώ σημειώνει με νόημα ότι μετά τις μειώσεις, «το ύψος μισθού μόλις επαρκεί για την καταβολή των υποχρεώσεων όντας στο εξωτερικό (όπου οι ντόπιοι προσπαθούν ούτως ή άλλως να προσποριστούν κέρδος από τους ξένους διαπιστευμένους)».

Παράλληλα, ο κ. Λούνδρας δεν παραλείπει να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα που χρησιμοποιούν όλες οι επαγγελματικές ομάδες της χώρας που θίγονται από τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών, λέγοντας ότι «όλοι θλιβόμαστε» για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά «ουδείς υπάλληλος στην πρεσβεία προκάλεσε», διαφωνώντας έτσι ευθέως με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είπε ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Τέλος, ο κ. Λούνδρας επέλεξε να κλείσει την επιστολή του με αιχμές, λέγοντας «η εξωτερική πολιτική εφαρμόζεται κάθε μέρα, όχι με δηλώσεις και επισκέψεις, όταν η Ελλάδα εκπροσωπείται αξιοπρεπώς και με φερεγγυότητα από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης».

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος, με ερώτηση προς το ΥΠΕΞ, ζητά, μεταξύ άλλων, να μάθει «σε ποιες πρεσβείες, εκτός του Ναϊρόμπι, έχει καθυστερήσει η μισθοδοσία και ποιο είναι το συνολικό κονδύλι για τη μηνιαία μισθοδοσία των υπαλλήλων των πρεσβειών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More