Οι παρατηρήσεις των ελεγκτών κατατέθηκαν στην Κομισιόν, που με τη σειρά της θα πάρει αποφάσεις για την εκταμίευση των δόσεων του δανείου.
Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το εργασιακό Οι κοινοτικοί θεωρούν ανεπαρκές το νομοθετικό πλαίσιο που εγκρίθηκε, καθώς περιλαμβάνει τη δυνατότητα της υπουργού να επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις εκεί όπου δεν υπάρχει επιχειρησιακή, ενώ προβλέπεται αυξημένος ρόλος για την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνεται καμιά πρόβλεψη για ατομικές συμβάσεις εργασίας εντός μιας επιχείρησης.
Οι κοινοτικοί όμως είναι δυσαρεστημένου και με το Ασφαλιστικό, το ενιαίο μισθολόγιο και τις προσλήψεις του Δημοσίου, αλλά και τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών.
Σύμφωνα με τους ελεγκτές η ελληνική πλευρά δεν παρουσίασε τη μελέτη που όφειλε, βάσει της οποίας θα προχωρούσε σε έναν ακόμη μεταρρυθμιστικό νόμο για το ασφαλιστικό. Ετσι, η Κομισιόν δε μπορεί να είναι βέβαιη ότι τηρείται η δέσμευση για δαπάνη όχι άνω του 2,5% του ΑΕΠ για συντάξεις.
Σε ότι έχει να κάνει με το Δημόσιο, η ελληνική πλευρά δε μπόρεσε να παρουσιάσει μελέτη για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, που υποτίθεται ότι θα εφαρμοσθεί τον Ιούνιο - και δε μπόρεσε να πείσει την Κομισιόν ότι τηρείται η αρχή “ένας προσλαμβάνεται - πέντε φεύγουν”, περιλαμβανομένων των μετατάξεων, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Για τις συγχωνεύσεις, δεν παρουσιάστηκε στην τρόικα ούτε η έκθεση για τη συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών, μαζί με το λειτουργικό και μισθολογικό όφελος.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου