Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μόνιμα η Frontex στα σύνορα

Στην πιθανή μονιμοποίηση της υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης που απέστειλε η ΕΕ στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ για να βοηθήσει στην περιπολία των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, αναμένεται να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής.

Η νέα μόνιμη υπηρεσία θα αποτελεί βραχίονα της Επιχείρησης «Ποσειδών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Frontex ήδη από το 2006, έχοντας ως αποστολή τη φρούρηση των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων, αναφέρει η Europolitique.

Όπως σημειώνει το άρθρο, τα κράτη-μέλη φαίνονται απρόθυμα να παρατείνουν τη λειτουργία της έκτακτης αποστολής, καθώς αυτό καθιστά τη συνεισφορά σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό υποχρεωτική για την κάθε χώρα, ωστόσο, αναγνωρίζεται το γεγονός ότι, αν αποχωρήσουν οι δυνάμεις φύλαξης μετά τη λήξη της σημερινής αποστολής στις 3 Μαρτίου, η λαθρομετανάστευση θα σημειώσει πάλι άνοδο. «Δεν γίνεται να υπάρχουν 180 συνοριοφύλακες τη μία μέρα και κανείς την επόμενη», αναφέρει διπλωματική πηγή που επικαλείται η Europolitique.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αισιόδοξη, καθώς θεωρεί ότι η συμφωνία επανεισδοχής που επιτεύχθηκε με την Τουρκία τον Ιανουάριο θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν το ζήτημα στις 24 Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More