Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Θα κατασκευαστεί κυματοθραύστης στο λιμάνι της Αίγινας

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κυματοθραύστη στο λιμάνι της Αίγινας.

Η συζήτηση για το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το ζήτημα του λιμανιού της Αίγινας, αν θα δημιουργηθεί νέο ή αν θα επεκταθεί η υπάρχουσα προβλήτα, έχει απασχολήσει εδώ και δεκαετίες τους αρμόδιους φορείς.

Ο κυματοθραύστης, που θα έχει ύψος 2 μέτρα και μήκος 580 μέτρα, έχει σκοπό να προστατεύει την υφιστάμενη προβλήτα, μήκους 180 μέτρων, από τους δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, που ταλαιπωρούν το νησί, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το λιμάνι και να σημειώνονται ατυχήματα.

Από την πλευρά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων υπήρχαν ενστάσεις σχετικά με την κατασκευή του έργου αφού θεωρεί ότι οι γεμάτοι αρχαία όστρακα ύφαλοι μόλοι που βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού και οι οποίοι δεν έχουν ανασκαφεί κανονικά, μπορεί να κινδυνεύσουν κατά τη διάρκεια των έργων. Επεσήμανε, επίσης, ότι σε μελλοντική επέκταση του κυματοθραύστη υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί το αρχαίο λιμάνι.

Η οπτική επαφή του κυματοθραύστη με τις χερσαίες αρχαιότητες και η έμμεση βλάβη που πιθανόν υποστούν τα μνημεία θεωρήθηκαν από την πλειοψηφία των μελών του ΚΑΣ πολύ μικρότερης σημασίας από ότι η ασφάλεια των επιβατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More