Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Κερατέας

Στον πρώτο τακτικό ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα οι πέντε κάτοικοι της Κερατέας, που είχαν συλληφθεί μετά τα επεισόδια της Τρίτης, και αφέθησαν τελικά ελεύθεροι, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνισή τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Κατηγορούμενος για κακουργήματα είναι και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, ο οποίος αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, εξύβριση και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, αστυνομικοί έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγιζε τραβώντας τους τις μάσκες και τις ασπίδες και «κατεύθυνε» τους διαδηλωτές εναντίον τους, ενώ συμμετείχε στην εξύβριση αυτών και στη ρήψη αντικειμένων.

Στις απολογίες τους οι πέντε συλληφθέντες υποστήριξαν ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στην κατοχή τους, όπως υποστηρίζει η Αστυνομία. Οι τρεις εξ αυτών αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, ενώ ο ένας διωκόταν επιπλέον με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την κουκούλα. Οι υπόλοιποι δύο βαρύνονται με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση και σωματικές βλάβες.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, που αντιμετωπίζει και τις βαρύτερες κατηγορίες, υποστήριξε ότι φορούσε μάσκα, η οποία είχε διανεμηθεί στους κατοίκους για την προστασία τους από τα δακρυγόνα και προσκόμισε σχετικό βίντεο.

Ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργό για να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τους πέντες κατηγορούμενους, μετά το τέλος της διαδικασίας, οι περίπου 100 κάτοικοι της Κερατέας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο, στο οποίο βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή, για να τους συμπαρασταθούν. Οι κάτοικοι δήλωναν διατεθειμένοι να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση, αλλά όχι να δεχθούν και τα σκουπίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More