Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αττική: «Τσουνάμι» λουκέτων πλήττει την αγορά

Στο "και μη παρέκει" φαίνεται να έχει φtάσει η αγορά, καθώς αύξηση των κλειστών καταστημάτων και των "λουκέτων" καταγράφεται το τελευταίο εξάμηνο σε έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε περιοχές της Αττικής. Κοινώς, ένα στα πέντε καταστήματα είναι κλειστό, ενώ μόνο στο κέντρο της Αθήνας η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 23,4%.

Το σύνολο των κλειστών καταστημάτων στις περιοχές της Αττικής (Κέντρο Αθήνας, Κολωνάκι, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα, Πειραιάς) που διερεύνησε η ΕΣΕΕ ανέρχεται σε 1.230 επί συνόλου 5.982, δηλαδή ποσοστό 20,6%, έναντι ποσοστού 14,8% τον Αύγουστο 2010, με βάση αντιστοιχη έρευνα.

Στο κέντρο της Αθήνας το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων έφτασε στο 23,4% και κρισιμότερη εμφανίζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, με το υψηλότερο ποσοστό 33,8% (ένα στα τρία καταστήματα είναι κλειστό). Ακολουθούν οι οδοί Ακαδημίας με 24,6%, Ερμού με 24,3% κ.ά. Στη Ν. Ιωνία (λεωφόρος Ηρακλείου) το ποσοστό φτάνει στο 17,8%, στην Κηφισιά στο 21%, στην Καλλιθέα το 16,8% (οδός Θησέως), το Χαλάνδρι 22% και ο Πειραιάς το 20,6%.

Η ΕΣΕΕ διαπιστώνει ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, ενώ καταγράφεται μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων, δηλαδή εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν κι άλλες. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι στοές στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και επαγγελματικούς χώρους, που παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ τονίζει ότι η σοβαρότερη από τις επιπτώσεις των "λουκέτων" είναι η αύξηση της ανεργίας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις προβλέψεις της ΕΣΕΕ για απώλεια 100.000 θέσεων στο εμπόριο, αλλά και από την εκτίναξη της ανεργίας στο 15%.

Εξάλλου, η ΕΣΕΕ θεωρεί θετική τη ρύθμιση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προ-πτωχευτική διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την μια δεύτερη ευκαιρία και δίχτυ προστασίας από το κύμα λουκέτων και πτωχεύσεων που σαρώνει και τις εμπορικές επιχειρήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More