Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Παπαγεωργόπουλος: Η κυβέρνηση «πετσοκόβει» το μετρό

Για σοβαρές περικοπές στο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δε δήλωση του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «ενώ η Κυβέρνηση κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι η χρηματοδότηση του ΜΕΤΡΟ είναι εξασφαλισμένη και ότι το έργο θα αλλάξει και θα μειωθεί το αντικείμενό του κατά 200 εκ. ευρώ, εις βάρος βεβαίως της εξυπηρέτησης των Θεσσαλονικέων αφού θα καταργηθούν 3 σταθμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ευθέως ότι πρώτον οι Ελληνικές Αρχές ΔΕΝ έχουν υποβάλλει επίσημη αίτηση για την συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (2007-2013), δεύτερον ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΕΝ γνωρίζει τίποτε για τυχόν πιθανές αλλαγές του έργου που έχει προ ετών εγκρίνει και τρίτον ότι ΔΕΝ έχουν τεθεί σε επίσημη δημόσια διαβούλευση τυχόν πιθανές αλλαγές, όπως προβλέπεται βάσει των όρων της ισχύουσας νομοθεσίας».

Ο πρώην δήμαρχος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ρωτά γιατί δε ζητήθηκε συγχρηματοδότηση από την Κομισιόν, για ποιο λόγο καταργούνται οι τρεις σταθμοί του μετρό, γιατί δε ζητήθηκε για αυτό που έγινε η άδεια της ΕΕ, καθώς και γιατί η Κυβέρνηση δεν έβαλε σε «επίσημη δημόσια διαβούλευση» το θέμα της κατάργησης των 3 σταθμών όπως έχει υποχρέωση από τη σύμβαση.

Τέλος ,ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν ξεχνά να αναφερθεί στην τωρινή διοίκηση του δήμου, η οποία όπως λέει δεν ασχολείται με τις εξελίξεις στα έργα του μετρό, το οποίο είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More