Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κεραμεικός: Αποκτά νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

Η περιοχή του Κεραμεικού έχει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάλειψη από τους κατοίκους της. Ένα από αυτά είναι και η έλλειψη δημοτικού σχολείου.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου, και αφορά στην έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης του 49ου Δημοτικού Σχολείου και του 84ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, επί των οδών Ασωμάτων, Ψαρομηλίγκου, Καλογήρου Σαμουήλ και Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς).

Μια απαιτητική μελέτη που έχει ως στόχο, εκτός από την κατασκευή των σχολείων, τη συντήρηση τριών διατηρητέων κτηρίων, μεταξύ των οποίων και το κτίσμα που στέγαζε το παλιό Χημείο του κράτους, καθώς και την προστασία, ενσωμάτωση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.

Το τελευταίο θέμα συζητήθηκε στο Κ.Α.Σ., δηλαδή αν επιτεύχθηκε ο στόχος της προστασίας και ανάδειξης μνημείων, όπως τμήματα αρχαίας οδού, νεκροταφείων, οικοδομικών καταλοίπων (πιθανότατα καταστημάτων) κι ενός τύμβου, που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά χρόνια μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή. Η περιοχή είναι εξάλλου γνωστό ότι βρίσκεται σε εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Η ομόφωνη απόφαση του Κ.Α.Σ. έδειξε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε και το ολοήμερο σχολείο, νηπιαγωγείο και δημοτικό, που θα κατασκευαστεί θα γίνει μια πραγματικότητα. Βέβαια, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι την υλοποίησή του. Το βήμα όμως έγινε και η ίδρυση του νέου σχολείου θα αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής, καθώς θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να επανεγκατασταθούν, όπως τόνισε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λένα Μενδώνη.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση, κύριο μέλημα της μελέτης τους ήταν το πώς οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ορατοί και επισκέψιμοι ως αναπόσπαστο κομμάτι πόλης. Και φυσικά να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα της έλλειψης σχολείων στην περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More