Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Θρίλερ στη Λευκάδα με 120 λαθρομετανάστες - Σώοι και οι 120

Στην Λευκάδα μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί που βρίσκονταν σε πλοίο που τους μετέφερε από την Πάτρα στην Ιταλία το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Κεφαλλονιάς.

Περίπου στις 1:30 ξημέρωματα Τρίτης τα δυο Λευκαδίτικα αλιευτικά σκάφη "Φανερωμένη" και "Αγ. Γεράσιμος" έδεσαν στο λιμάνι τις Βασιλικής μετά από εντολή του Λιμενικού σώματος.

Οι δύο ανεμότρατες είχαν ειδοποιηθεί στις 7 το απόγευμα για ένα πλοίο το οποίο εξέπεμψε S.O.S και μετέφερε 120 πρόσφυγες. Τα δυο αλιευτικά συνοδευόμενα απο δυνάμεις του λιμενικού έφτασαν στο σημείο όπου ήδη είχε φτάσει και ένα φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν στην περιοχή το οποίο όπως μάθαμε εντόπισε και το δουλεμπορικό.

Πρώτο έδεσε στο λιμάνι το σκάφος του Λιμενικού Ζακύνθου το οποίο μετέφερε και τους δουλέμπορους, τρεις στο σύνολο (1 Ρώσος και 2 Ουκρανοί) οι οποίοι με το που πάτησαν το πόδι τους στην στεριά συνελήφθησαν αμέσως. Στην συνέχεια έδεσε το "Φανερωμένη" που μετέφερε 11 πρόσφυγες και τελευταίο το "Αγ. Γεράσιμος" που μετέφερε όλους τους υπόλοιπους.

Στο λιμάνι της Βασιλικής περίμεναν τους αλλοδαπούς - που ανάμεσα τους ήταν μικρά παιδιά και γυναίκες - δυνάμεις του Λιμενικού της Αστυνομίας και της Ασφάλειας καθώς και ασθενοφόρο.

Το σχέδιο που υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα ήταν να μεταφερθούν στο λιμάνι της Βασιλικής οι πρόσφυγες και από εκεί να μεταβιβαστούν σε οχηματαγωγό (fery) το οποίο θα τους μετέφερε στην Κεφαλονιά μιας και εκεί υπάρχει χώρος στέγασης για τέτοιες περιπτώσεις.

Τελικά αυτό το σχέδιο ακυρώθηκε και έτσι δυο λεοφορεία του ΚΤΕΛ Λευκάδος έφτασαν στο λιμάνι της Βασιλικής και παρέλαβαν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους για να τους μεταφέρουν στο κτίριο του κέντρου νεότητας (πρώην μουσικό σχολείο) στην πόλη της Λευκάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε την στάση που κράτησαν τα πληρώματα των δυο αλιευτικών που αψηφώντας την κακοκαιρία πήγαν στο σημείο που βρίσκονταν το καράβι και πήραν στα δικά τους σκάφη όλους τους μετανάστες, μαγείρεψαν ότι ψάρια είχαν πιάσει μέχρι εκείνη την ώρα, τάισαν τα μικρά παιδιά ενώ τους προμήθευσαν με νερό και τους έδωσαν ότι ρούχα είχαν μιας και κάποιοι από αυτούς είχαν κάψει τα ρούχα τους προκειμένου να τους εντοπίσουν όταν βρίσκονταν στο πλοίο το οποίο βούλιαζε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More