Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΟΚ 1-1

Κρίμα! Αυτή είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον άθλο που πήγε να κάνει ο ΠΑΟΚ μέσα στην παγωμένη Μόσχα, αλλά τελικά κόλλησε την τελευταία στιγμή. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 67', αλλά όσο τυχερός στάθηκε στη φάση του Βόσνιου, τόσο άτυχος ήταν στο πέναλτι που κέρδισαν οι Ρώσοι έντεκα λεπτά αργότερα! Το τελικό 1-1 είναι πέρα για πέρα άδικο, αφού οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άξιζαν τη μυθική πρόκριση που ήταν προ των πυλών!

Φωνές της ελληνικής ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα για τις λίγες καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής, (είχαμε επτά λεπτά καθυστέρηση στον τραυματισμό του Ακινφέεφ, ενώ και στον έξτρα χρόνο δεν έπαιξε καθόλου η μπάλα). Κορυφαίος και μοιραίος ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έβαλε το γκολ, αλλά έχασε και σπουδαία ευκαιρία στο 36' στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Η ΤΣΣΚΑ παρατάχθηκε με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα που έπαιξε και στην Τούμπα, με μόνη αλλαγή τον Βαγκνερ Λοβ. Από την άλλη ο Μάκης Χάβος, όπως είχε δείξει σε όλες τις προπονήσεις μέχρι τώρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το γνωστό 4-4-1-1, αλλά με άκρως επιθετικούς παίκτες στα άκρα να πλαισιώνουν τον Μουσλίμοβιτς.

Συγκεκριμένα, στα αριστερά ξεκίνησε ο Βιεϊρίνια και στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ πίσω από τον Βόσνιο ήταν ο Ίβιτς. Παράλληλα, τη θέση του Βιτόλο στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία πήρε ο Τσουκαλάς.

Μπορεί το κρύο να δυσκόλευε πολύ τους 22 ποδοσφαιριστές, όμως τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και αυτοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκαν αρκετά δυνατά μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι Ρώσοι λίγο έλειψε να “κλειδώσουν” την πρόκριση από το πρώτο λεπτό κιόλας, όταν ο Βάγκνερ Λοβ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κρέσιτς, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μια στο 9ο λεπτό όταν ο Ίβιτς δοκίμασε το πόδι του διαγώνια μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε συρτά άουτ και ακόμα μια τρία λεπτά αργότερα όταν ο Σαλπιγγίδης ακριβώς από αντίθετη μεριά σούταρε με τον ίδια τρόπο και με την ίδια κατάληξη!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον απόλυτο έλεγχο και μετά τις σπουδαίες ευκαιρίες που έχασε και οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 18ο λεπτό ο Βάγκνερ Λοβ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ του “δικέφαλου” είχε διαβάσει τη φάση.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι Ρώσοι πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα δυο σπουδαίες ευκαιρίες στο 36' και στο 38'. Στην πρώτη ο Μουσλίμοβιτς πήρε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά αλλά το δοκάρι του στέρησε ένα φαινομενικά σίγουρο γκολ. Στη δεύτερη έπειτα από τρία συνεχόμενα κόρνερ ο Τσιρίλο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του ξύρισε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ακινφέεφ. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο με πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Λίνο έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά ο Μουσλίμοβιτς τσίμπησε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να πιέζει και στο 58ο λεπτό έγινε μια φάση που επηρέασε τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο Σαλπιγγίδης τραυμάτισε τον Ακινφέεφ και στη θέση του μπήκε ο Τσεπτσούγκοφ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 67' με τραγικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Μουσλίμοβιτς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο και μετά το γκολ και στο 74' ο Ίβιτς μπήκε από τα αριστερά γύρισε στον Σαλπιγγίδη, αλλά ο διεθνής επιθετικός έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για να σφραγίσει την πρόκριση.

Και επειδή ο νόμος του ποδοσφαίρου δυστυχώς επικυρώνεται πολλές φορές η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοφάρισε από το πουθενά. Στο 78ο λεπτό ο Τόσιτς μπήκε από τα αριστερά και ο Κρέσιτς τον ανέτρεψε με την φόρα που είχε. Ο Βάγκνερ Λοβ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι το οποίο έδιωξε ο Κρέσιτς αρχικά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ιγκνάσεβιτς την έστειλε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν το έβαλαν κάτω πίεσαν, προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το θαύμα μέσα στην παγωμένη Μόσχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More