Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Γέμισε λιλιπούτειους καρναβαλιστές η Πάτρα

Σε ένα πανηγύρι χρωμάτων, παιχνιδιών, χαρούμενων διαθέσεων και ευρηματικών στιγμών μετατράπηκε η Κεντρική Καρναβαλούπολη, που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή διέξοδο από την καθημερινότητα και προσκαλώντας τους σε μια αυθόρμητη σύναξη, όπου αναδείχτηκαν το παιχνίδι, το κέφι και η δημιουργική και εκπαιδευτική διάσταση.

Σε έναν εκτεταμένο παιδόκοσμο, όπου κυριαρχούσαν οι ευφάνταστες κατασκευές, επηρεασμένες από το φετινό θέμα του Καρναβαλιού των Παιδιών, την κυκλοφοριακή αγωγή(βενζινάδικο, δύο τούνελ, φανάρια Γρηγόρης και Σταμάτης, μποτιλιάρισμα, μηχανόβιος, ανθρωπάκια-κορύνες που οριοθετούσαν το χώρο, ελέφαντας που πετούσε κομφετί), το Σάββατο το κάλεσμα δόθηκε από τη μεταμφιεσμένη αποκριάτικα Μπαντίνα του Δήμου, που έπαιζε καρναβαλικά τραγούδια, ενώ ακολούθησε το διαδραστικό παιχνίδι «Παιδιά, παίρνουμε τους δρόμους;» για την κυκλοφοριακή αγωγή προσαρμοσμένο στις ειδικές κατασκευές με την συμμετοχή των παιδιών(εμψύχωση/δραματοποίηση παιχνιδιού: Σύλλογος Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε και Θεατρική Ομάδα Sempre Viva).

Εξαιρετικό αποδείχτηκε το θέαμα δρόμου, που πρόσφεραν οι Εquipoize παρουσιάζοντας την βραβευμένη με ειδικό βραβείο στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου παράστασή τους «non+». Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σχόλιο αρθρωμένο με φρεσκάδα, ευελιξία, ευαισθησία πάνω στις θέσεις μας και τις σχέσεις μας στον δημόσιο χώρο. Ένα σύνολο αντικειμένων και δράσεων, που ενέταξαν μικρούς και μεγάλους στο θέαμα. Το «non+» με ένα ευφάνταστο φινάλε, όπου οι Χρήστος Καούκης και Marion Renard διέκοψαν την κυκλοφορία στον κάτω δρόμο των Υψηλών Αλωνίων με τα λευκά μαξιλάρια τους, πέρασε τα μηνύματά του και μέσα από εικόνες διατύπωσε την άποψή του για την αστική κινητικότητα – την έννοια του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου που δημιουργείται στο αστικό περιβάλλον.

Με την αισθητική σφραγίδα μιας διαφορετικής καλλιτεχνικής πρότασης.
Τη σκυτάλη πήρε ο Ουρουγουανός με έδρα την Ελλάδα Alvaro Ramirez Marquez και το Τσίρκο Πειρατίσκο, που παρουσίασε την παράσταση "Διασκεδάστε κι εσείς, μπορείτε". Ένα αστείο και δεξιοτεχνικό θέαμα-τσίρκο δρόμου από έναν κλόουν-ισορροπιστή πάνω σε ένα ποδήλατο με μια ρόδα, που συνδύασε ζογκλερικά, παντομίμα, ταχύτητα, κίνηση, γέλιο και ξεχωριστή επιδεξιότητα και αμεσότητα ενθουσιάζοντας τους λιλιπούτειους θεατές.

Κυριακή πρωί και τα Υψηλά Αλώνια υποδέχτηκαν τους πολυάριθμους μικρούς και τους γονείς τους σε μια αξέχαστη γιορτή του Καρναβαλιού των Παιδιών.

Μετά τους παιανισμούς των παιδιών της Μπαντίνας και το διαδραστικό παιχνίδι «Παιδιά, παίρνουμε τους δρόμους;» οι Χ-Saltibagos, τρεις θαυμάσιοι γκαφατζήδες κλόουν "εκπαιδευμένοι τέλεια" στις τεχνικές του τσίρκο, πάνω σε πανύψηλα ποδήλατα προκάλεσαν γέλιο, ενθουσιασμό και θαυμασμό στα παιδιά με σχοινοβασία, ζογκλερικά και ακροβατικά. Ήταν η παράσταση «Cyclowns» που εντυπωσίασε πετυχαίνοντας θαυμάσια επικοινωνία με μικρούς και μεγάλους.

Η Κεντρική Καρναβαλούπολη έκλεισε με μια διαφορετική, από αυτή του Σαββάτου, παράσταση του Alvaro Ramirez Marquez, που ενθουσίασε για μια ακόμη φορά και συνδύαζε ακροβατικά, φωτιές, θεατρικό δρώμενο και άριστη επικοινωνία με το κοινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More