Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-1

Ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στην εκπνοή σε 1-1 και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στον Πανιώνιο απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αρκέστηκε στο γκολ του Λυμπερόπουλου, και δεν προσπάθησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα, με τους Καφέ και Μάκο σε ως ανασταλτικούς μέσους και το Λυμπερόπουλο σε επιτελικό ρόλο. Οι Μπλάνκο και Σκόκο βρίσκονταν στις πτέρυγες, με τον Μπάχα στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερναν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Μάχο. Οι Δέλλας και Καφές προσπαθήσουν να «χτίσουν» τις επιθέσεις από την άμυνα, ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία των «κυανέρυθρων» ήταν αποτελεσματικοί.

Ο Μπλάνκο, παίζοντας σε θέση δεξιού χαφ, δεν μπορούσε να πλαγιοκοπήσει με ατομικές ενέργειες, ενώ δεν είχε πολλή βοήθεια από το Γιάχιτς, που προωθήθηκε λίγες φορές. Από την αριστερή πλευρά ο Σκόκο συνήθιζε να αφήνει το άκρο συγκλίνοντας, με τον Καράμπελα να ανεβαίνει στον κενό χώρο.

Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της Ένωσης κατέληγαν σε ατομικές προσπάθειες και σουτ εκτός περιοχής από το Σκόκο, και σέντρες τις οποίες εξουδετέρωναν οι Τσότσαλιτς και Σιόβας, έχοντας σωστές τοποθετήσεις, ενώ τα στόπερ του Πανιωνίου ακολουθούσαν τους Μπάχα και Λυμπερόπουλο ψηλά, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν τη μπάλα με μέτωπο στην εστία.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τους Όμο και Γκαλίτσιο σε ανασταλτικό ρόλο, με τον Γκαλίτσιο να κινείται στην «πλάτη» του προωθημένου Μήτρογλου, και τους Μπάλαμπαν και Ριέρα στα άκρα. Οι «κυανέρυθροι» ξεκινούσαν την αμυντική τους λειτουργία λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή με το Γουνδουλάκη να ανεβαίνει για να πιέσει, και στη συνέχει να οπισθοχωρεί σε θέση τρίτου «κόφτη», με τον Ομο να πηγαίνει μπροστά από τα στόπερ.

Οι «κυανέρυθροι» έριξαν βάρος στην αμυντική τους λειτουργία, και με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να δίνουν βοήθειες στα μπακ τις πλευρά τους, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων για την εστία του Μάχο. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «κλέψουν» τη μπάλα στο χώρο του κέντρου για να εκδηλώσουν γρήγορες αντεπιθέσεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς το Μήτρογλου, που υποδεχόταν τη μπάλα με πλάτη στην εστία, και την «έσπαγε» στους Μπάλαμπαν και Ριέρα στα πλάγια. Οι «κυανέρυθροι» είχαν ευκαιρίες για να εκδηλώσουν επικίνδυνες αντεπιθέσεις, αλλά τους έλειπε η καλή τελική πάσα, ενώ οι πλάγιοι μπακ του Πανιωνίου προωθήθηκαν λίγες φορές, σε φάση οργανωμένης επίθεσης.

Η Ένωση δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, καθώς η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική, ενώ οι αλλαγές θέσεων ανάμεσα στους Μπάχα, Λυμπερόπουλο και Σκόκο δεν έφερνε αποτέλεσμα. Ο 35χρονος επιθετικός της ΑΕΚ δεν έβρισκε χώρο ανάμεσα στους αμυντικούς μέσους του Πανιωνίου, ενώ ο Μαροκινός φορ τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

Η λύση για το «Δικέφαλο» δόθηκε από στημένη φάση στην εκπνοή του ημιχρόνου, με το Σκόκο να εκτελεί κόρνερ, το Λυμπερόπουλο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και το Μπλάνκο να βγαίνει απέναντι με το Μάχο στο δεύτερο δοκάρι. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε την κεφαλιά του Αργεντινού φορ, ο οποίος έβγαλε νέα σέντρα, και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους, με τους «κυανέρυθρους» να είναι «αναγκασμένοι» να αναζητήσουν το γκολ. Το εκτός φάσης χτύπημα του Ριέρα στον Καφέ, το οποίο δεν υπέπεσε στην αντίληψη διαιτητή και βοηθού προκάλεσε ένταση, ενώ η είσοδος του Κουμορτζί, έκανε πιο δημιουργικό τον Πανιώνιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με το Γκανέζο μέσο να προωθείται από τον άξονα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βγάλουν παίκτες στην επίθεση, ενώ έψαχναν συχνά τις κινήσεις του Μήτρογλου στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με την είσοδο του Μίτσελ, με το Λυμπερόπουλο να προωθείται σε θέση φορ, και να προσπαθεί να παίξει με πλάτη στην εστία, θέλοντας να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας.

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αναζητώντας το γκολ, ωστόσο δεν κατάφερνα να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Σάχα. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το χώρο της μεσαίας γραμμής, «παγώνοντας» το ρυθμό, χωρίς να βγάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση, και έδειχναν να συμβιβάζονται με την ιδέα υπεράσπισης του προβαδίσματος στο σκορ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το ματς, και ο Κώστας Μήτρογλου τους «τιμώρησε» στην εκπνοή, αξιοποιώντας τη μοναδική κλασική ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα του, ύστερα από συνδυασμό των Μπάλαμπαν και Γκαλίτσιου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More