Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επαναάσταση μέσω... Facebook!!!

Ομάδα Σαουδαράβων ξεκίνησε εκστρατεία στο Facebook υπέρ της εφαρμογής πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα τους, ζητώντας την εγκαθίδρυση συνταγματικής μοναρχίας.

Η ομάδα, που αριθμεί περί τα 2.000 άτομα, τιτλοφορεί την εκστρατεία "Ο λαός θέλει τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος", παραφράζοντας το βασικό σύνθημα της εξέγερσης στην Αίγυπτο, όπου οι διαδηλωτές φωνάζουν ότι "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος".

Στο κείμενο απευθύνεται έκκληση για την εγκαθίδρυση "συνταγματικής μοναρχίας" και τη "διενέργεια εκλογών".

Απολυταρχική μοναρχία, η Σαουδική Αραβία οργάνωσε το 2005 τις πρώτες συμπληρωματικές δημοτικές εκλογές στην ιστορία της χώρας, χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής των γυναικών στην ψηφοφορία.

Το Μάιο του 2009, η σαουδαραβική κυβέρνηση παρέτεινε για δύο χρόνια τη θητεία των δημοτικών συμβουλίων, αναβάλλοντας έτσι τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν εκείνη τη χρονιά.

Η ομάδα του Facebook ζητά "το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στο σαουδαραβικό βασίλειο και "την αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών", οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο και να εργάζονται, να παντρεύονται ή να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια ενός αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους.

Η ομάδα ζητά επίσης τη θέσπιση "ανεξάρτητου και δίκαιου δικαστικού συστήματος" , την "ισότιμη κατανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών" της χώρας και τη λήψη "μέτρων για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας".

Το Twitter και το Facebook διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέγερση που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του προέδρου Μπεν Άλι στην Τυνησία και στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος στην Αίγυπτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More