Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Προς έλεγχο όσοι "απέφυγαν" την περαίωση

Από έλεγχο θα περνούν, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, οι ελεύθεροι επιχειρηματίες που δεν “ανταποκρίθηκαν” στο κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών για περαίωση, κάτι που μετά την παράταση που δόθηκε, μπορεί να κάνουν μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (08/02), τα κριτήρια µε τα οποία θα επιλεγούν οι προς έλεγχο δηλώσεις φορολογίας εισοδήµατος και ΦΠΑ των ελευθέρων επαγγελµατιών, θα προκύψουν από µεθόδους ανάλυσης κινδύνου, που θα βασίζεται σε οικονοµικά στοιχεία, ποιοτικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα κριτήρια είναι τριών κατηγοριών:

- Ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η νοµική µορφή, η κατηγορία των τηρούµενων βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ο κλάδος ή τοµέα δραστηριότητας, ανάλογα µε την επικινδυνότητα και παραβατικότητά του, η ύπαρξη παραβάσεων και παραλείψεων των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νοµοθεσίας, όπως και στοιχείων από διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήµατος.

- Οικονοµικά δεδοµένα, όπως ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, καθαρά κέρδη ή ζηµιές, συντελεστές µεικτού και καθαρού κέρδους.

- Χωροταξικά και χρονικά δεδοµένα, όπως τόπος παραγωγής και διακίνησης, εποχικές δραστηριότητες

Τα κριτήρια αυτά θα καθοριστούν από ειδική οµάδα που συγκροτεί για τον σκοπό αυτό ο υφυπουργός Οικονοµικών και η οποία καλείται να έχει ολοκληρώσει το έργο της µε ταχείες διαδικασίες µέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More