Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μείωση του ποσοστού θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές, λιγότεροι από 1,3 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο στην Ευρώπη αυτήν τη χρονιά, καθώς μειώνονται τα ποσοστά θανάτου από τη νόσο. Ωστόσο, περισσότερες γυναίκες χάνουν πλέον τη ζωή τους από καρκίνο του πνεύμονα σε όλο τον κόσμο, πλην της Βρετανίας.

Η μείωση των θανάτων από καρκίνο οφείλεται κυρίως στη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού στις γυναίκες και από καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου στους άνδρες.

«Παρά τη θετική αυτή τάση στα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο παραμένει σχεδόν σταθερός, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού» επισημαίνει ο Κάρλο Λα Βέκια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, στην Ιταλία, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στις πλούσιες χώρες μειώνονται χάρη στα βελτιωμένα και πιο εξειδικευμένα φάρμακα και στην ευρύτερη χρήση μηχανημάτων εντοπισμού των καρκινικών όγκων νωρίτερα, καθιστώντας ευκολότερη τη θεραπεία, πριν κάνουν μετάσταση σε άλλα όργανα του σώματος.

Τώρα, οι ερευνητές σχεδιάζουν να επαναλάβουν τη μελέτη για να προβλέψουν τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο για το 2012, καθώς η ακριβής πρόβλεψη του εν λόγω ποσοστού μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να σχεδιάσουν την κατανομή των πόρων και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη διαχείριση των κρουσμάτων καρκίνου.

Η επιστημονική ομάδα του Λα Βέκια χρησιμοποίησε ένα νέο μαθηματικό μοντέλο για την πρόληψη της θνησιμότητας από καρκίνο. Οι ερευνητές, λοιπόν, εξέτασαν συνολικά τα ποσοστά στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεμονωμένα σε έξι χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Βρετανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το 2011 θα σημειωθεί μείωση στα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο, σε σχέση με το 2007 της τάξεως του 7% για τους άνδρες και 6% για τις γυναίκες.

Αυτό, όμως, που είναι ανησυχητικό είναι η αυξητική τάση θνησιμότητας που παρατηρείται στον καρκίνο του πνεύμονα. Η Βρετανία είχε για μία δεκαετία τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτήν τη μορφή καρκίνου στις γυναίκες αλλά τώρα τα ποσοστά μειώνονται, λένε οι ερευνητές, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ποσοστά αυξάνονται.

Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλείται συχνά από το κάπνισμα ή από το παθητικό κάπνισμα. Μόλις το 15% περίπου των διαγνωσθέντων με αυτόν ζει μετά από πέντε χρόνια, εν μέρει επειδή η νόσος συνήθως κάνει «σιωπηλές» μεταστάσεις για χρόνια, προτού εμφανιστούν σαφή συμπτώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More