Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί

Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στο "πολύκροτο" πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί ο ιατρικός κλάδος στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή επικράτησε μια σχετική ένταση, η οποία ωστόσο "πνίγηκε" εν την γενέσει της.

Από την μεσημεριανή πορεία επικράτησε και ένα κυκλοφοριακό χάος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το κέντρο έμεινε απροσπέλαστο για αρκετές ώρες το πρωί, καθώς είχε διακοπεί η νκυκλοφορία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στη Σταδίου από το ύψος της Αμερικής και στην Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές.

Αντιπροσωπεία των γιατρών επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Βουλής, ενώ οι απεργοί αναμένεται να επιστρέψουν το απόγευμα και πάλι στο υπουργείο Υγείας, εκεί όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση του.

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την αυριανή μέρα». Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή.

Αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More