Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εφιαλτικό βίντεο από Αίγυπτο – Αυτοκίνητα περνούν μέσα από διαδηλωτές

Η σημερινή μέρα βαπτίστηκε ως η “Παρασκευή της Αναχώρησης” και οι Αιγύπτιοι περιμένουν πως ο Μουμπάρακ σήμερα θα φύγει από την χώρα. Έτσι θα βγουν για άλλη μια μέρα στους δρόμους ενώ περιμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες στις διαδηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι Αιγύπτιοι καλούνται να βάλουν «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του καθεστώτος».

Από νωρίς το πρωί επικρατεί ηρεμία στο κέντρο του Καΐρου, ενώ δυνάμεις του στρατού δημιούργησαν μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στους φιλοκυβερνητικούς και αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές χάους των προηγούμενων ημερών.

Στη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και ίσως ξεπερνούν τους 1.600 οι τραυματίες. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι οκτώ και περίπου 900 οι τραυματίες.

Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχει και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα. Ο Μούσα, ο οποίος είναι Αιγύπτιος, είχε δηλώσει νωρίτερα στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι είναι διαθέσιμος για να αναλάβει πολιτικό αξίωμα στη χώρα.

Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται σήμερα και στην Αλεξάνδρεια, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαδηλώσεις αρχίζουν επίσης σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.

Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε πως οι αρχηγοί του αιγυπτιακού στρατού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα ασκήσουν βία εναντίον των διαδηλωτών.

«Σε συζητήσεις που είχαν με τους στρατιωτικούς ηγέτες με διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν την πρόθεση να ανοίξουν πυρ εναντίον των δικών τους ανθρώπων» τόνισε ο ναύαρχος Μάλεν σε δηλώσεις του σε καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More