Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εφιάλτης για τους Έλληνες η ανεργία

Κάποιες ανάσες στις προσδοκίες που έχουν για το αύριο τα ελληνικά νοικοκυριά καταγράφονται τον Ιανουάριο στη σχετική μελέτη που πραγματοποιεί κάθε μήνα το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), προκειμένου να αποτυπώσει το οικονομικό κλίμα στην χώρα.

Ωστόσο, η ανεργία συνιστά έναν πραγματικό εφιάλτη για τους πολίτες, αφού σχεδόν σε ποσοστό 100% αναμένουν ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, μετά το αρνητικό ιστορικό ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, τον Ιανουάριο ανακάμπτει κατά 3 μονάδες και διαμορφώνεται στις -72,1 μονάδες.

Στα ελληνικά νοικοκυριά κυριαρχεί η απαισιοδοξία και η έντονη αβεβαιότητα για την οικονομία της χώρας, ενώ δυσοίωνο αναμένεται το 2011 και για τα προσωπικά οικονομικά τους. Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν για ενδέκατο μήνα οι πιο απαισιόδοξοι ευρωπαίοι, ενώ ακολουθούν Ρουμάνοι και Πορτογάλοι, αλλά με σημαντική διαφορά (στις -49,1 και -48,7 μονάδες οι αντίστοιχοι δείκτες).

Ελαφρώς μικρότερη απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες βελτιώνονται κατά 3 μονάδες τον Ιανουάριο, με το σχετικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις -63,5 μονάδες, κοντά πάντως στο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του προηγούμενου μήνα.

Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί ελαφρά ή αισθητά, «διπλασιάζεται» στο 6%, ενώ το 52% προβλέπει αισθητή επιδείνωση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More