Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Θυρωρός με χρέη τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς τα προβλήματα υποστελέχωσης παρεμποδίζουν την σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών.

«Η διοίκηση πιέζει και θα πιέζει με κάθε μέσον και σε κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιοτική και ασφαλής εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε επίπεδο», τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ίδρυμα αντιμετωπίζει προβλήματα μεταξύ των οποίων και η υποστελέχωση (κυρίως λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων) σε όλα σχεδόν τα τμήματα, ενώ κάποιες ειδικότητες είναι πιο κάτω και από τα όρια της υπολειτουργίας.

Μάλιστα, σε κάποιες κατηγορίες προσωπικού έχουν μειωθεί οι βάρδιες στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό και σε κάποιες άλλες κατηγορίες δεν μπορεί να καλυφθεί το κυκλικό ωράριο, λόγω της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Η διοίκηση αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, ωστόσο «έχουμε υποχρεωθεί να ακολουθούμε από το Υπουργείο και τη ΔΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθεί το Νοσοκομείο με επικουρικό προσωπικό».

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείου Ρεθύμνου σύμφωνα με τα σωματεία των εργαζομένων και των γιατρών ΕΣΥ είναι αποκαρδιωτική, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αποσπάσεις εν καιρώ δυσλειτουργίας λόγω της υποστελέχωσης, αλλά και καταγγελίες για διαπλοκή της διοίκησης με ιδιώτες εργολάβους.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, χρέη τραυματιοφορέα εκτελεί θυρωρός του νοσοκομείου και σύντομα αποχωρούν δύο ακόμη συμβασιούχοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Υπάρχει επίσης υποστελέχωση που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο άνοιγμα νέων τμημάτων στα οποία οι υπηρεσίες καλύπτονται είτε με ελάχιστες προσλήψεις είτε από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More