Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Νυστέρι» στις κρατικές προμήθειες

Σε μείωση της δημόσιας δαπάνης κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στοχεύει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία κρατικών προμηθειών.

Οι καθυστερήσεις διαγωνισμών, ορισμένοι από τους οποίους εκκρεμούν από το 2001, αλλά και παραγγελίες χλιδής, συνθέτουν το προβληματικό σκηνικό στις κρατικές προμήθειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον Ντίνο Ρόβλια, είναι η αίτηση του δήμου Αθηναίων για χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κόστους 300.000 ευρώ.

Έπειτα από την παραπομπή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της υπόθεσης των κρατικών προμηθειών στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας προαναγγέλλει μία σειρά παρεμβάσεων στο σύστημα προμηθειών και της συναλλαγής εταιρειών με το Δημόσιο.

Τα μέτρα του υπουργείου

-Απογραφή του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων όλων των φορέων.

-Για κάθε νέο αίτημα έγκρισης προμήθειας φορέων, θα γίνεται έλεγχος

-Οι φορείς θα υποβάλλουν εκ νέου τα αιτήματά τους για έγκριση προμηθειών καθώς προγενέστερες εγκρίσεις ή προεγκρίσεις δεν ισχύουν, εκτός κι αν έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

-Οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού θα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση για τουλάχιστον 10 μέρες πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές αλλαγές τεχνικών προδιαγραφών ή άλλων όρων της σύμβασης μετά την ανάθεση προμήθειας.

- Δεν επιτρέπεται η διακοπή του διαγωνισμού, εκτός αν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση.

- Ακυρώνεται ο διαγωνισμός ύστερα από την πάροδο διπλάσιου χρόνου ισχύος της προσφοράς.

Τέλος το υπουργείο προωθεί κίνητρα για τις «πράσινες» προμήθειες και για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, με τη συμβολή του ΟΑΕΔ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More