Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μπάχαλο στο ΙΚΑ με τις λίστες

“Παιχνίδια” παίζουν οι γιατροί από χθες το απόγευμα, μετά το «μπαλάκι» που τους πέταξαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Στη μία πλευρά βρίσκονται συνδικαλιστές και απεργοί του ΙΚΑ. Στην άλλη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Οι δεύτεροι, σύμφωνα με στοιχεία των διοικήσεων των δύο Ταμείων, έχουν δεχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία τους να παράσχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, μη υπολογίζοντας την προειδοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων τους ότι θα κινήσουν πειθαρχικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ Κυρ. Σουλιώτη, το 35% των γιατρών εξυπηρέτησαν χθες ασφαλισμένους του ΙΚΑ και το 75%80% των γιατρών δήλωσαν ότι θα τους δεχθούν. Επίσης, το 90% των γιατρών που ερωτήθηκαν από τη διοίκηση του ΟΠΑΔ, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών παραπομπών για εξετάσεις (e-diagnosis), βλέπουν θετικά το μέτρο και ζητούν να εφαρμοστεί σε μόνιμη βάση.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο “Βήμα” ο διοικητής του ΟΑΕΕ Οδ. Βουδούρης, από τους 4.100 γιατρούς μόνο δώδεκα αρνήθηκαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Κατάλογοι με τα ονόματα γιατρών οι οποίοι μπορούν, κατόπιν ραντεβού, να εξυπηρετούν ασφαλισμένους έχουν αναρτηθεί από χθες το πρωί τόσο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ όσο και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Ωστόσο, η εικόνα από τα φαρμακεία που εφημέρευαν χθες ήταν ότι ελάχιστοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ προσήλθαν με συνταγές γιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More