Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

8 υποπτοι έχουν κληθεί να καταθέσουν για σύμβαση ΟΠΑΠ με Ιντραλότ

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται σε ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, για προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων την περίοδο 2005-2007.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σχετίζεται με διεθνή διαγωνισμό του ΟΠΑΠ ο οποίος κατέστη άγονος μετά από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης, με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι αφορούν απιστία, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε αυτήν.

Για την υπόθεση υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά το 2010 θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί και να ερωτηθεί πρώτη, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου διαγωνισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στον διεθνή διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τεχνικά αξιόλογες. Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των προσφορών, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Το προϋπολογισθέν τίμημα για το επίμαχο έργο ήταν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος τελικά έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More