Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΣΕΕ: «Ασφυκτιά» οικονομικά μία στις τρεις επιχειρήσεις

Μία στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε βασικές της υποχρεώσεις. Ενδεικτικό είναι ότι 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ποινικές διώξεις, ενώ από τις 18.000 που ειδοποιήθηκαν, μόνο οι 1.235 συμμορφώθηκαν.

Αυτό σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, επαναφέροντας την πρότασή της για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το πρώτο δίμηνο του έτους η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά 11,4% και του όγκου κατά 12,2%, αλλά και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε ορισμένους κλάδους, όπως στον κλάδο του αυτοκινήτου, ένδυσης - υπόδησης (25%), επίπλων - ηλεκτρικών ειδών - οικιακού εξοπλισμού (23,2%), φαρμακευτικών προϊόντων - καλλυντικών (22,2%), ακόμα και των τροφίμων και ποτών (12,5%), καταδεικνύουν με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης".

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΕΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την τακτική των κινήσεών της και να σκεφτεί τις μετατάξεις αγαθών σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον καταναλωτή και θα βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ, συμβάλλοντας στην εξεύρεση μιας αποδοτικής λύσης, επανέρχεται και εμμένει στην πρότασή της για καθιέρωση ενός ενιαίου χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα είδη, με την εξαίρεση των βασικών ειδών διατροφής και φυσικά των τουριστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εστίασης αλλά και των εισιτηρίων όλων των μέσων μεταφοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More