Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

12 οι νεκροί πάνω από 100 οι τραυματίες από την έκρηξη στο μετρό του Μινσκ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100 ήταν μία απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ο Λουκασένκο συνέδεσε την επίθεση με εκείνη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2008, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σε υπαίθρια συναυλία, την οποία παρακολουθούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος τραυματίζοντας 50 ανθρώπους. Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ. "Αυτοί είναι ίσως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας", σχολίασε ο Λουκασένκο.

"Πρέπει να μάθουμε ποιός βγήκε κερδισμένος υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό", πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση.

Μέλος της αντιπολίτευσης εξέφρασε φόβους ότι ο Λουκασένκο θα χρησιμοποιήσει την έκρηξη ως αφορμή για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

"Ανεξάρτητα από το ποιός οργάνωσε και διέταξε την επίθεση, η κυβέρνηση θα μπει στον πειρασμό να την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να σφίξει τον κλοιό...Φοβάμαι ότι θα την χρησιμοποιήσει", δήλωσε ο Ανατόλι Λεμπέντκο, ηγέτης του Ενωμένου Κόμματος Πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More