Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-1

Με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει ιστορία, η Μπαρτσελόνα σφράγισε απόψε την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Champions League, όπου την περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι “μπλαουγκράνα” επιβλήθηκαν με 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ μέσα στη “Ντόνμπας Αρίνα”, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να φτάνει τα 48 γκολ σε όλες διοργανώσεις, επίδοση ρεκόρ που ξεπερνάει την προηγούμενη του Ρονάλντο.

Με... μαξιλαράκι ασφαλείας το 5-1 του “Καμπ Νου”, οι Καταλανοί δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν στο ελάχιστο, κόντρα σε ένα αντίπαλο που είχε διάθεση, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι υστερούσε σε ποιότητα.

Στο αναμενόμενο 4-2-3-1 της Σαχτάρ στο ξεκίνημα ο Λουίζ Αντριάνο προτιμήθηκε εκ νέου αντί του Εντουάρντο ως μοναδικός προωθημένος, ενώ στα αμυντικά χαφ ο Μκχιταριάν επιλέχθηκε και πάλι ως παρτενέρ του Χούμπσμαν, αφού ο Φερναντίνιο δεν έχει αναρρώσει ακόμα πλήρως από τον τραυματισμό του. Όσον αφορά τη θέση του τραυματία Σρνα, επιλέχθηκε τελικά ο Σεφτσούκ αντί του Κριφτσόφ.

Από το αντίπαλο στρατόπεδο, στο πάγιο 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, ο Κεϊτά πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ινιέστα στο αρχικό σχήμα, ενώ η μόνη ουσιαστική αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του Αφελάι αντί του Πέδρο.

Σαφώς με μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα του ματς η Σαχτάρ, με τον Ντάγκλας Κόστα στο 8' να φτάνει από πλάγια θέση απέναντι από τον Βαλντές, αλλά να νικιέται από τον πορτιέρο των Καταλανών. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22' για να κάνει τελική προσπάθεια η Μπαρτσελόνα, με το μακρινό σουτ του Τσάβι να φεύγει αρκετά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Ζάντσον δεν ανησύχησε τον Βαλντές, όπως και το σουτ του Μέσι στο 28' τον Πιατόφ.

Με το πέρασμα του χρόνου η Μπαρτσελόνα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ξεκάθαρα πλέον την κατοχή της μπάλας, με το 0-1 μα μοιάζει θέμα χρόνου και τελικά να γίνεται στο 43' με ατομική προσπάθεια του Μέσι που πέρασε τους πάντες και τα πάντα. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Αργεντινού σούπερ σταρ σε δέκα φετινά ματς στη διοργάνωση, αλλά και το 48ο σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία των “μπλαουγκράνα”. Η Σαχτάρ θα μπορούσε να απαντήσει στις καθυστερήσεις, αλλά το φάουλ του Γιάντσον κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τη συμβολή του Βαλντές.

Στο δεύτερο μέρος, στο 58' ο Αφελάι νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πιατόφ, με τον Άλβες στην επαναφορά της μπάλας να στέλνει τη μπάλα άουτ. Σαφώς σε χαμηλότερο τέμπο το ματς, με τη Μπαρτσελόνα να παίζει απλά στο ρελαντί και τη Σαχτάρ να θέλει,αλλά να μην μπορεί. Ο Μκχιταριάν νικήθηκε στο 74' από τον Βαλντές από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μορένο με προβολή προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Λίγα πράγματα μέχρι το φινάλε, για ένα ματς που από το ξεκίνημα μάλλον έδειχνε αγγαρεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More