Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι εφορίες καλούν τους... "ξεχασιάρηδες"

Η ΓΓΠΣ έστειλε χθες 18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων που δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Τους "ξεχασιάρηδες" φορολογούμενους -επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα- που για χρόνια ολόκληρα δεν δήλωναν τα ακριβή τους εισοδήματα καλεί η Εφορία, κατ΄εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σε εφαρμογή διάταξης του τελευταίου φορολογικού νόμου (άρθρο 8 του ν 3943/31.03.201) το υπ. Οικονομικών προχωρά στον τεκμαρτό υπολογισμό του ΦΠΑ που έχει αποκρυβεί ενώ ανάλογη τακτική θα ακολουθηθεί γενικότερα για τον προσδιορισμό φόρων που έχουν παρακρατηθεί και δεν αποδόθηκαν.

Όσοι φορολογούμενοι, διαπιστωθεί ότι έκρυβαν εισοδήματα από την εφορία, θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλουν φόρους που θα προσδιοριστούν τεκμαρτώς, με βάση τα ποσά που δήλωσαν σε προηγούμενες φορολογικές περιόδους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η τυποποιημένη σύγχρονη ελεγκτική διαδικασία με την συνεργασία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και της 5ης ομάδας για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής άρχισε ήδη να εφαρμόζεται, για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More