Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Λίμνη Κάρλα: Εγκατάσταση δικτύου μετρητών ρύπανσης

Δίκτυο μετρητών ρύπανσης θα εγκατασταθεί σε πέντε σημεία στη λίμνη Κάρλα, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέκρινε κονδύλιο ύψους 90.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Μέσω του δικτύου μετρητών θα γίνεται συστηματικός έλεγχος της ποιότητας των νερών της λίμνης και διαρκείς μετρήσεις του μικροβιολογικού φορτίου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα ρύπανσης του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Κάρλας, το οποίο είναι εν τη γενέσει του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ήδη ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κάρλα μολύνεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό Λάρισας μέσω του Πηνειού και υπάρχει η πιθανότητα να μολύνεται και ο Παγασητικός.

Αναμένονται και άλλοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι προς εντοπισμό των πηγών μόλυνσης, ενώ ταυτόχρονα προωθείται κοινή πρόταση των Δήμων Μαγνησίας για έργα αποχέτευσης και ολοκλήρωσης βιολογικών καθαρισμών για την προστασία των νερών του Παγασητικού κόλπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More