Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα με τις ευλογίες της τρόικας

Τα 25 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσει η νέα δέσμη οικονομικών μέτρων που εισηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών στο κλιμάκιο της τρόικας, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο κατά την περίοδο 2012-2014 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει ρυθμίσεις ύψους 19 δισ. ευρώ (8% του Α.Ε.Π.) και περίπου 3 δισ. ευρώ (1% του Α.Ε.Π.) το 2015, ενώ σε αυτά συνυπολογίζονται και οι δέσμες εκτάκτων μέτρων για το 2011, προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες» και οι αποκλίσεις στις εισροές των δημοσίων εσόδων.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ. φαίνεται ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και προσήλωση στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις έναν μήνα προτού ξεκινήσει εκ νέου ο τακτικός έλεγχος των δημοσιονομικών, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκταμίευση ποσού ύψους 12 δισ. ευρώ, που αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Βαρύ κοινωνικό κόστος
Την ίδια ώρα, σημαντικές συνέπειες στο λεγόμενο «κοινωνικό κράτος πρόνοιας» φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα της τρόικας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει εκτεταμένη σειρά περικοπών στις Δ.Ε.Κ.Ο. συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ), με «ψαλίδισμα» μισθών και περικοπές προσωπικού.

Παράλληλα, καταργούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 6.897 ευρώ (άγαμοι) και 14.485 ευρώ για το ζευγάρι με τέσσερα παιδιά αλλά και για όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία.

Ταυτόχρονα, με την υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί να εκταμιεύσει τουλάχιστον 4,3 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της δαπάνης για την καταβολή μισθών, η οποία εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

«Μαχαίρι» και στις αμυντικές δαπάνες
Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να μπει και η συγκράτηση των δαπανών σε ό,τι αφορά στις αγορές νέων οπλικών συστημάτων για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τρόικα έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μείωση των επενδυτικών δαπανών, όπως αυτές προβλέπονται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More