Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 0-1

Στα νοκ-άουτ παιχνίδια ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει... μάστερ και με τακτική στόχου για σεμινάριο, "κλείδωσε" την Τσέλσι, βρήκε ένα γκολ με τον Γουέιν Ρούνι στο 24' (έξοχη η ασίστ του αγέραστου Ράιαν Γκιγκς) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "άλωσε" το "Στάμφορντ Μπριτζ". Προβάδισμα για τη Γιουνάιτεντ με το 1-0 και η πρόκριση στα ημιτελικά δείχνει να είναι στο τσεπάκι της.

Η «συνταγή» του Σερ Αλεξ ήταν απλή: έδωσε την μπάλα στην Τσέλσι για να κάνει αυτή το παιχνίδι και με ενισχυμένο κέντρο αλλά και με τον Ρούνι να γυρίζει πολύ πίσω και να βοηθά τους μέσους, κατάφερε να επιβάλει τελείως αργό ρυθμό στο ματς. Κάπως έτσι προέκυψαν μεν στο πρώτο δεκάλεπτο ποσοστά κατοχής μπάλας 62-38% υπέρ της Τσέλσι, ωστόσο σημαντική ευκαιρία δεν προέκυψε στο αρχικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Επρεπε να φτάσουμε στο 20’ για να δούμε κάτι καλό, από την Τσέλσι, ο Ντρογκμπά ελευθερώθηκε στα δεξιά από το μαρκάρισμα του Βίντιτς και σούταρε πολύ δυνατά, αναγκάζοντας τον Φαν ντερ Σαρ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Ομως η Γιουνάιτεντ είναι ίσως η πιο κυνική ομάδα στην Ευρώπη και το απέδειξε τέσσερα λεπτά αργότερα, ανοίγοντας το σκορ με τον Γουέιν Ρούνι!

Ο Γκιγκς έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, παρά τα... χρονάκια του πέρασε σαν... σταματημένο τον Μποζίνγκουα και την κατάλληλη στιγμή «έστρωσε» στον Ρούνι, σουτ, δοκάρι και μέσα! Μια εξέλιξη όχι ακριβώς κόντρα στη ροή αλλά σίγουρα αποτύπωσε τον κυνισμό της Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι έκανε αρκετή ώρα για να συνέλθει και μολονότι διατήρησε μια υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, αδυνατούσε να βρει την ευκαιρία. Πλησίασε πάντως στο 45’ στην ισοφάριση, όταν από σέντρα του Ντρογκμπά ο Τόρες δε βρήκε τη μπάλα, ο Φαν ντερ Σαρ ξεγελάστηκε, αυτή βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Λάμπαρντ πλάσαρε, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Εβρά έβαλε την προβολή και απομάκρυνε!

Στην επανάληψη, ξανά η Τσέλσι στο κουμάντο της κατοχής της μπάλας αλλά τουλάχιστον στο ξεκίνημα εξακολούθησε να είναι φλύαρη. Ο μόνος που απειλούσε με συνέπεια ήταν ο Ντρογκμπά, που είχε και ένα ωραίο γυριστό σουτ στο 56’, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ. Ομως ο Ιβοριανός δεν είχε καμία βοήθεια από τον Τόρες και παρόλα αυτά ο Αντσελότι, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, έβγαλε τον Ντρογκμπά για να περάσει στη θέση του ο Ανελκά!

Ο Τόρες πάντως απείλησε με όμορφη κεφαλιά στο 74’, εξίσου εντυπωσιακή η επέμβαση του Φαν ντερ Σαρ σε κόρνερ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας ήταν εκεί σε όσες φορές χρειάστηκε να το κάνει αυτό, είτε σε σουτ του Λάμπαρντ είτε του Ιβάνοβιτς και η Γιουνάιτεντ με έξυπνο παιχνίδι κράτησε το πολύτιμο 1-0 και φυσικά το προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φινάλε του αγώνα είχε και λίγη... ένταση, με την Τσέλσι να ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Ραμίρες από τον Εβρά (κάτι υπήρχε), ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να «σκιάσει» την πεντακάθαρη νίκη της Γιουνάιτεντ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More