Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 5-1

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Μπαρτσελόνα έκανε απλά τα αναμενόμενα κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μπλαουγκράνα” επικράτησαν στο... ρελαντί με 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο “Καμπ Νου”, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, μετατρέποντας τον επαναληπτικό του Ντόνετσκ σε μια εβδομάδα σε τυπική διαδικασία.

Δεχόμενη γκολ μόλις στο 2' από τον Ινιέστα, η μοίρα της Σαχτάρ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μάλιστα, ακόμα και όταν οι Ουκρανοί σκόραραν στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφεραν να αντέξουν παραπάνω από ένα λεπτό. Ίσως άξιζαν ένα δεύτερο γκολ, αλλά θα μπορούσαν να δεχθούν αρκετά περισσότερα.

Για τη Μπαρτσελόνα ένα ήταν το δίλημμα στο ξεκίνημα, αν αγωνιστεί ο Κεϊτά ή ο Πέδρο ως βασικός, στο αναλλοίωτο 4-3-3 του Γκουαρντιόλα, με τον πρώτο τελικά να κερδίζει τη μάχη. Όσον αφορά τη Σαχτάρ, και το αναμενόμενο 4-2-3-1, ο Ιζτσένκο κέρδισε στο ένα άκρο της άμυνας τη μάχη από τον Τσιγκρίνσκι, ενώ στα αμυντικά χαφ ως παρτενέρ του Χούμπσμαν επιλέχθηκε τελικά ο Μκχιταριάν, αντί των Στεπανένκο και Γκάι που διεκδικούσαν επίσης με αξιώσεις τη θέση.

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Σε κάθετη μπαλιά του Μέσι η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφτασε συστημένη στον Ινιέστα που από πολύ κοντά πλάσαρε ιδανικά τον Πιατόφ για το 1-0. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά στο 6' ο Βαλντές έδειξε δύσκολα τη σέντρα σουτ του Γουίλιαν από τα αριστερά. Στο 12' ο Λουίς Αντριάνο πλάσαρε άουτ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ κόντρα στον Βαλντές, ενώ έξι λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι ανησύχησε τον Πιατόφ, αλλά πέρασε άουτ.

Οι Ουκρανοί γενικότερα προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, αλλά ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 34'. Ο Τσάβι με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Ντάνιελ Άλβες απέναντι από τον Πιατόφ και ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0, τριπλάροντας και τον αντίπαλο πορτιέρο. Γενικότερα, η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε... μάτια με την απόδοσή της στο πρώτο μέρος, άλλα όσο και αν προσπάθησε η Σαχτάρ δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Στο δεύτερο μέρος, απλά πράγματα και στο 53' και 3-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι ο Πικέ έπιασε με τη μία το σουτ από το ύψος του σημείου του πέναλτι, με τη μπάλα να αλλάζει ελαφρώς πορεία στους αντίπαλους αμυντικούς και να καταλήγει στα δίχτυα που Πιατόφ. Η αναλαμπή της Σαχτάρ έγινε στο 59', με τον Ρακίτσκι με κοντινή προβολή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σρνα από τα δεξιά, να μειώνει σε 3-1, αλλά η απάντηση ήρθε με τη σέντρα.

Μόλις ένα λεπτό μετά ο Μέσι έβγαλε τον Κεϊτά σε θέση βολής και το 4-1 με ασύλληπτο σουτ ήταν γεγονός. Στο 63' ο Πιατόφ απέτρεψε το 5-1, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ σε μακρινό σουτ του Μέσι, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια, εξαιτίας και των αρκετών αλλαγών. Στο 80' ο Λουίζ Αντριάνο έχασε μοναδική ευκαιρία για το 4-2 σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι,ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ γκολ του Μέσι. Το 5-1 όμως έγινε τελικά στο 86', με τον Ντάνιελ Άλβες να δημιουργεί από τα δεξιά και τον Τσάβι να εκτελεί από το ύψος του σημείου του πέναλτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More