Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κρήτη: Προσλήψεις αλλοδαπών στα ξενοδοχεία

Χωρίς δουλειά κινδυνεύει να μείνει φέτος περίπου το 10% των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο, αφού οι περισσότερες μονάδες ετοιμάζονται και το 2011 να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους, αλλά και σπουδαστές τουριστικών σχολών από το εξωτερικό, με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιάννης Κρέης είπε στην “Πατρίδα”: “Γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι κάνουν οικονομικές περικοπές και στο πλαίσιο των περικοπών αυτών θα προσλάβουν στα ξενοδοχεία τους και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών εργαζομένων από διάφορες χώρες, ξεπερνώντας το επιτρεπτό όριο του 17% που προβλέπει ο νόμος, όμως με τις τακτικές αυτές χάνουμε την ταυτότητά μας. Θα έχουμε στα ξενοδοχεία εργαζόμενους που δεν θα μιλάνε λέξη ελληνικά. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο οι φθηνοί μισθοί, αλλά οι καλές υπηρεσίες”.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Αρετίνης είπε ότι δεν “θα επιτρέ- ψουμε στους ξενοδόχους να παραβιάσουν τη νομοθεσία προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών, από αυτό που προβλέπεται”. Ο ίδιος παράλληλα σημείωσε ότι φέτος υπολογίζεται ότι το 10% των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου θα μείνουν χωρίς εργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More