Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

“Μαχαίρι” στα δάνεια των Δημοσίων Υπαλλήλων

Δεν έφτανε η τριπλή μείωση αποδοχών που συρρίκνωσε το εισόδημα των υπαλλήλων του Δημοσίου και φυσικά των οικογενειών τους έρχεται τώρα και η κατάργηση των ευνοϊκών όρων δανειοδότησης του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει να επιδοτούνται από τις δηµόσιες δραστηριότητές του , δηλαδή τις παρακαταθήκες και υποχρεωτικές καταθέσεις, οι υπηρεσίες που παρέχει στην ελεύθερη αγορά, δηλαδή τα δάνεια!

Έτσι, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων του ΤΠ∆ που χορηγούνται στους δηµοσίους υπαλλήλους αναµένεται να εξισωθούν µε των άλλων εµπορικών τραπεζών.
Ο κλάδος εµπορικών δραστηριοτήτων του Ταµείου αποκτά λογιστική αυτοτέλεια...

Η ... μετάφραση όλων αυτών είναι ότι ένα στεγαστικό δάνειο ενός δημοσίου υπαλλήλου για 30 χρόνια που σήμερα έχει ένα επιτόκιο κοντά στο 4% θα πάρει την ανηφόρα και θα ανεβαίνει κάθε φορά που η ΕΚΤ ανεβάζει το επιτόκιό της, όπως αναμένεται να κάνει μέσα στο ερχόμενο μήνα.

Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω Τ.Π.κ.Δ. Έχουν επιτόκιο 3% για τις καταθέσεις τους θα βρεθούν με επιτόκιο κοντά στο 1% που δίνουν οι ιδιωτικές τράπεζες.
Διπλά χαμένοι δηλαδή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More