Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Την τακτοποίηση των αυθαίρετων εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Την τακτοποίηση 1.000.000 αυθαιρέτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να εξοικονομηθεί 1 δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο θα προκύψει από ένας τέλος-πρόστιμο βάση του οποίου το εκάστοτε οίκημα θα ημι-νομιμοποιείται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αποκαλύψεις, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά την εφαρμογή του προαναφερθέντος μέτρου διότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες πολίτες που διατηρούν αυθαίρετο οίκημα δεν έχουν πληρωθεί ποτέ καθώς είναι πολύ υψηλά.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι νομάρχες που δεν κατέγραφαν αυθαίρετα ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα ή βγουν αποφάσεις για την κατεδάφισή τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επιβολή ενός τέλος-προστίμου που θα προκύπτει από το μέσο όρο της πρόσθεσης των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης του αυθαιρέτου. Μάλιστα, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το πρόστιμο σε πολλές δόσεις διότι και σε αυτήν την περίπτωση τα πρόστιμα δε θα είναι χαμηλά.

Η κυβέρνηση μέσω αυτού του μέτρου υπολογίζει πως θα εξοικονομήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ και μάλιστα θα δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ώστε να αποπληρώσουν το πρόστιμο. Τα κίνητρα κυρίως θα αφορούν τις κοινωφελείς παροχές όπως φως και νερό, εντάξεις στο σχέδιο πόλης και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καθώς τονίζουν πως όσα δε δηλωθούν θα κατεδαφιστούν.

Προβληματισμένο ωστόσο είναι το ΥΠΕΚΑ καθώς θεωρεί πως με την τακτοποίηση των αυθαίρετων θα νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το ΥΠΕΚΑ έχει βάλει πολύ αυστηρούς όρους ζητώντας να αποκλειστούν από τη ρύθμιση τα αυθαίρετα που βρίσκονται κοντά σε αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους και να κατεδαφιστούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More