Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εκτός από χιονιά, απόψε έχει και Champions League

Τα προημιτελικά δεν «χωρούν» την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Οι δύο πιο θεαματικές ομάδες του πλανήτη αναμετρώνται απόψε στο «Καμπ Νου» στον επαναληπτικό του 2-1 στο «Emirates». Με σύμμαχο το 3-2 της Ρώμης και την παράδοση στην απόρθητη έδρα της η Σαχτάρ φιλοξενεί τη Ρόμα.

Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (1-2)
Σπουδαίο ματς προμηνύεται να γίνει στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Άρσεναλ στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων» στο Λονδίνο.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε την ομάδα του να επικρατεί το Σάββατο της Σαραγόσα με 1-0 στη Βαρκελώνη και να διατηρείται σε απόσταση επτά βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ και τον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ, συνεπώς το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα συνθέσει ο Αμπιντάλ με έναν εκ των Μπουσκέτς και Μιλίτο. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Βίκτορ Βαλντές, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Οι Λονδρέζοι δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την Μπέρμιγχαμ στον τελικό του Λιγκ Καπ και μετά το 0-0 του Σαββάτου με τη Σάντερλαντ στο «Emirates» έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει σίγουρα στους τραυματίες Άλεξ Σονγκ, Θίο Γουόλκοτ, Τόμας Βερμάελεν και Λούκας Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Σεσκ Φάμπρεγκας, που πάντως συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Το παρήγορο είναι πως ετοιμοπόλεμος είναι ο Τζακ Γουίλσιρ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πολλάκις στο θεσμό, με τον τελικό του 2006 στο Παρίσι να ξεχωρίζει, όταν και οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το τρόπαιο με 2-1. Πέρυσι συναντήθηκαν στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να λήγει ισόπαλο 2-2 και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» με 4-1 με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι, παρότι η Άρσεναλ προηγήθηκε. Την περίοδο 1999/2000 υπήρξε το πρώτο ραντεβού, στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με σκορ 1-1 στη Βαρκελώνη και νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ». Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί 11 φορές από τις 23 που έχει ηττηθεί στον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η Άρσεναλ έχει προκριθεί στις 14 από τις 15 φορές που είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα.

Στο όριο των καρτών είναι για την Μπαρτσελόνα ο Αντρές Ινιέστα και για την Άρσεναλ ο Εμανουέλ Εμπουέ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα (2-3)
Με «προίκα» τη νίκη της με 3-2 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Σαχτάρ υποδέχεται τη Ρόμα. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου στην επανεκκίνηση του ουκρανικού πρωταθλήματος επικράτησε την Πέμπτη 1-0 της Σεβαστοπόλ και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ολεξάντρ Κούτσερ και τον μέσο Φερναντίνιο.

Στον αντίποδα, οι «τζιαλορόσι» θα εμφανιστούν με νέο προπονητή τον Βιντσέντζο Μοντέλα, που αντικατέστησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την απομάκρυνσή του στον απόηχο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων. Οι Ρωμαίοι, που μετρούν επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες υπό τη νέα τεχνική ηγεσία και το Σάββατο νίκησαν τη Λέτσε στο «Βία ντελ Μάρε» (2-1), δεν υπολογίζουν στους τιμωρημένους Μάρκο Κασέτι και Ζερεμί Μενέζ, ενώ εκτός πλάνων παραμένει ο Αντριάνο.

Η Σαχτάρ είναι αήττητη στην «Ντόνμπας Αρένα», όπου μετακόμισε τον Αύγουστο 2009, σε 11 ευρωπαϊκά ματς. Παράλληλα είχε υποστεί πέντε συνεχείς εντός έδρας ήττες από ιταλικές ομάδες πριν κερδίσει με 1-0 τη Ρόμα το 2006. Οι Ρωμαίοι από την πλευρά τους στις υπόλοιπες δύο επισκέψεις τους στην Ουκρανία είχαν μία ήττα (2-0) από τη Ντιναμό Κιέβου στη φάση των ομίλων της σεζόν 2004/05 και μία νίκη επί της ίδιας αντιπάλου στην ίδια φάση (4-1) τρία χρόνια μετά.

Στο όριο των καρτών για τη Σαχτάρ είναι οι Ολεξέι Γκάι, Ραζβάν Ρατ, Λουίς Αντριάνο και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ για τη Ρόμα ο Φιλίπ Μεξές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More