Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Να παραιτηθεί ο Καντάφι εντός 72 ωρών ζητούν οι αντάρτες

Περιθώριο 72 ωρών για να παραιτηθεί δίνουν στον Μουάμαρ Καντάφι οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη. Όπως μάλιστα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, δεν θα διώξουν δικαστικά τον Καντάφι για τα εγκλήματα που, όπως λένε, έχει διαπράξει, αν αποχωρήσει από την εξουσία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

"Αν φύγει από τη Λιβύη αμέσως, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, εμείς ως Λίβυοι δεν θα επιδιώξουμε την δικαστική του δίωξη", δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Καντάφι.

Ο Αμπντέλ Τζαλίλ πρόσθεσε ότι η διορία δεν θα παραταθεί πέραν των 72 ωρών.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε στη Βεγγάζη ότι απεσταλμένος του Καντάφι πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο για την έξοδο του Καντάφι, αλλά το συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις για συνομιλίες με έναν ηγέτη που δεν εμπιστεύεται.

Στο μεταξύ, ένας λίβυος κυβερνητικός αξιωματούχος ενημέρωσε την Τρίτη την Ε.Ε. ότι η Τρίπολη θέλει να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του καθεστώτος ότι διέπραξε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Καντάφι, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ε.Ε.

Ο αξιωματούχος πρότεινε μάλιστα να πραγματοποιηθεί μια αξιολόγηση της κατάστασης από τον ΟΗΕ και μια από την Ε.Ε., ενώ είπε ότι η ιδέα για μια ανεξάρτητη έρευνα υποστηρίζεται από διπλωμάτες οκτώ χωρών της ΕΕ που διατηρούν πρεσβείες στην Τρίπολη -Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγγαρία, Ιταλία, Μάλτα και Ρουμανία.

Το μεσημέρι της Τρίτης, εντατικό σφυροκόπημα με βαρέα όπλα ακουγόταν στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ρας Λανούφ, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και βάσει ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, που ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν το βομβαρδισμό της πόλης .

"Οι άνθρωποι πεθαίνουν εκεί πέρα. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πυραύλους και τεθωρακισμένα" κατήγγειλε ένας 21χρονος πολίτης. Οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης ότι είδαν ένα αεροσκάφος να βομβαρδίζει ένα διώροφο κτίριο κοντά στο Ρας Λανούφ, που όλοι οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το πρωί της Τρίτης, πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επιδρομή στην έρημο, ανατολικά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού του Ρας Λανούφ, που αποτελεί σταθμό μεταφόρτωσης πετρελαίου και είναι η πλέον προκεχωρημένη θέση των δυνάμεων της λιβυκής αντιπολίτευσης στην ανατολική περιοχή της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πύραυλος έπεσε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά της Βεγγάζης, έδρας της αντιπολίτευσης.

Η λιβυκή αεροπορία πραγματοποιεί καθημερινές επιδρομές εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην ανατολική περιοχή της χώρας, κυρίως επί της γραμμής του μετώπου, αλλά και στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Μπρέγκα και Ατζνταμπίγια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών είναι λιγότερο πολυπληθείς σήμερα στο σημείο ελέγχου του Ρας Λανούφ.

Σε κατ' οίκον περιορισμό στελέχη της κυβέρνησης
Δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του λίβυου ηγέτη έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στην Τρίπολη, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από την κυβέρνηση.

Ο στρατηγός Μουστάφα αλ Χαρούμπι, μέλος του Συμβουλίου της Επανάστασης της Λιβύης, και ο υπουργός Αμυνας Αμπού Μπακρ Γιούνις έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό διότι "απέρριψαν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται τώρα εναντίον του λαού", δήλωσε η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Πάντως, νωρίτερα την Τρίτη, μέλος της Επαναστατικής Φρουράς του Καντάφι πέταξε μία χειροβομβίδα στο παράθυρο ενός ξενοδοχείου στη Βεγγάζη, όπου διαμένουν ξένοι δημοσιογράφοι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More