Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Διευκρινιστική εγκύκλιος του ΙΚΑ για το δικαίωμα αυτασφάλισης

Το δικαίωμα της αυτασφάλισης έχει εργαζόμενος ηλικίας από 55 έως 64 ετών σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης εργασίας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδική ή μεμονωμένη απόλυση, εφόσον παραμένει άνεργος. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός διμήνου από την καταγγελία της σύμβασης.

Στο κόστος της αυτασφάλισης, υποχρεούται να συμμετάσχει ο εργοδότης που τον απέλυσε, για χρονικό διάστημα έως τρία χρόνια κατά ποσοστό:

α) 50% για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και
β) 80% για ασφαλισμένους ηλικίας 60 ετών συμπληρωμένων έως 64

Το υπόλοιπο κόστος αυτασφάλισης το αναλαμβάνει ο Ο.Α.Ε.Δ. υλοποιώντας ειδικά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, για όσο χρόνο υφίσταται υποχρέωση καταβολής από τον εργοδότη και για ποσοστό 50% ή 20% αντίστοιχα, του κόστους αυτασφάλισης.

Αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, του δικαιώματος της αυτασφάλισης είναι το υποκατάστημα του τόπου απασχόλησης. Στην αίτηση εκτός από τα πλήρη στοιχεία του ασφαλισμένου, θα επισυνάπτεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More